Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Διαγωνισμός «Master Chef» από το ΙΕΚ Λήμνου (mp3 + photos)
afoi poriazi
Διαγωνισμός «Master Chef» από το ΙΕΚ Λήμνου (mp3 + photos)
05.06.2014 | 14:14

Διαγωνισμός «Master Chef» από το ΙΕΚ Λήμνου (mp3 + photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Διαγωνισμός μαγειρικής πραγματοποιήθηκε εχθές στο Νοσοκομείο της Λήμνου, μετά από πρόταση της διοικήτριας,  κ. Ισμήνης Λυμπέρη προς την διευθύντρια του ΙΕΚ Λήμνου κ. Κατερίνας Βαφέα.

Οι δύο κυρίες συνεργάζονται στενά στους τελευταίους 6 μήνες, καθώς η κουζίνα του νοσοκομείου αποτελεί  εργαστήριο και χώρος εξάσκησης του ΙΕΚ.

Μάλιστα την όλη διοργάνωση του διαγωνισμού ανέλαβε η ίδια η κ. Λυμπέρη.

Σήμερα το πρωί, η διευθύντρια του ΙΕΚ Λήμνου, κ. Βαφέα μίλησε στον Fm 100, για την πρωτότυπη ιδέα αναφέροντας πως ο διαγωνισμός έδωσε ιδιαίτερη χαρά στους 10  διαγωνιζόμενους του 6ου εξαμήνου, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν νόστιμα και συνάμα όμορφα πιάτα με βασικό συστατικό το μοσχαρίσιο κρέας.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη κατά την διάρκεια της μαθητικής ώρας με τους επίδοξους chef να πρέπει να ετοιμάσουν τα πιάτα τους από τις 3.15 το μεσημέρι ως τις 6.30 το απόγευμα.

Αμέσως μετά δόθηκε ένας ενδεικτικός αριθμός και οι 5 κριτές που αποτελούνταν από άτομα του νοσοκομείου κλήθηκαν να δοκιμάσουν και να βαθμολογήσουν τα πιάτα, χωρίς όμως να γνωρίζουν ποιος έφτιαξε ποιο.

Το έργο των κριτών ήταν αρκετά δύσκολο, αφού το επίπεδο των μαθητών του ΙΕΚ Λήμνου είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Τέλος, η βαθμολογία χωρίστηκε σε 3 κατηγορίες, στο πιο νόστιμο πιάτο, στο πιο όμορφο παρουσιασμένο πιάτο και φυσικά στο πιάτο κατάφερε να συνδυάσει και τα δύο.

Οι νικητές λοιπόν της κάθε κατηγορίας όπως μας ανέφερε η κ. Βαφέα είναι:

Για την κατηγορία «το πιο όμορφο πιάτο» το βραβείο μοιράστηκαν η Μπανάβου Μάλαμα και Χιώτου Δέσποινα καθώς ισοβάθμησαν, για «το πιο νόστιμο πιάτο» νικήτρια αναδείχθηκε η Γκότση Βιβή η οποία πήρε και το βραβείο για «το πιο ωραίο πιάτο συνολικά»

Ακούστε εδώ τα όσα ανέφερε σήμερα το πρωί στον Fm 100, η κ. Βαφέα Κατερίνα

Φωτό: ΙΕΚ Λήμνου

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018