Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εντυπωσίασαν οι φοιτητές του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου στη «2η Φοιτητική Έκφραση» (photos)

banner roots

Εντυπωσίασαν οι φοιτητές του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου στη «2η Φοιτητική Έκφραση» (photos)
07.06.2014 | 08:57

Εντυπωσίασαν οι φοιτητές του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου στη «2η Φοιτητική Έκφραση» (photos)

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της «2ης φοιτητικής έκφρασης» στο ανακαινισμένο Μαρούλα εχθές το απόγευμα.

Ο χώρος άρχισε να γεμίζει από νωρίς από σπουδαστές του τοπικού πανεπιστημιακού τμήματος και όχι μόνο. Την αρχή έκανε ο Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος  του φοιτητικού συλλόγου μαζί με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, οι οποίοι άνοιξαν την εκδήλωση με τον λόγο τους.

Τα θέματα που έθιξαν ως επί το πλείστον εστίαζαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα, όπως τις λιγοστές και παλιές υποδομές (οι οποίες καταπονήθηκαν  ακόμη περισσότερο από τον περασμένο ισχυρό σεισμό) και την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού. Χαρακτηριστικά τόνισαν πως το τμήμα απαρτίζεται από μόνο 4 καθηγητές, ενώ για να λειτουργήσει σωστά χρειάζονται 12!

Ακόμη, επεσήμαναν τη βιωσιμότητα που εμφανίζει το τοπικό πανεπιστημιακό τμήμα συγκριτικά με τα υπόλοιπα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το γεγονός αυτό είναι που τους ενισχύει την ήδη υπάρχουσα επιθυμία τους να εδραιωθεί το τμήμα στη Λήμνο.

Τέλος, μέσα σε κλίμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης ζήτησαν τη συνεργασία των τοπικών φορέων και των νέων της Λήμνου, τους οποίους δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν ως απαισιόδοξους. «Έχουμε όνειρα για το τμήμα και το νησί, το οποίο πλέον το νιώθουμε και δικό μας! Αντιληφθείτε τη δύναμή σας και ελάτε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το Πανεπιστήμιο και τη Λήμνο!», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Κ. Γκεζέπης.

Ακολούθησαν σύγχρονοι χοροί που εντυπωσίασαν το κοινό, μια έντονα δραματική παράσταση εμπλουτισμένη με ορισμένα κωμικά στοιχεία, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και ελαφρύ γεύμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι σπουδαστές δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν το Δήμο και τους χορηγούς, χωρίς τη βοήθεια των οποίων, οι δραστηριότητες αυτές θα έπεφταν στο κενό. Την εκδήλωση παρακολούθησαν και οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης και Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Αδαμίδης.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σεπτέμβρη για μια ακόμη καλύτερη «Φοιτητική έκφραση»!

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel