Ο Διαγόρας μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της Μύρινας και κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Τσομπανέλλη (23') και Μανούσο (31'). Ωστόσο, ο Ηρακλής, έχοντας και την ψυχολογία της έδρας, αντέδρασε άμεσα. Στο 40', ο Νίκος Γούτος ξεσήκωσε την κερκίδα μειώνοντας σε 2-1 με ωραίο σουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την πίεση του Ηρακλή για ισοφάριση, ο Διαγόρας κέρδισε πέναλτι στο 69', το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τσομπανέλλης για το 3-1. Η ομάδα της Ατσικής δεν παράτησε το παιχνίδι και στις καθυστερήσεις (91') ο Φ. Κρίκης μείωσε σε 3-2, στέλνοντας μήνυμα αντεπίθεσης που όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί, καθώς το σκορ παρέμεινε έτσι μέχρι τη λήξη.
Ο αγώνας διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, όπως είχε διαφανεί και από την κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ομάδων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος, Λάμπρος Σταθάκης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτός ο μεγάλος αγώνας στη Λήμνο, ενώ ο προπονητής του Ηρακλή, Στράτος Δαλαβίτσος, και ο ποδοσφαιριστής Νίκος Γούτος, εκπροσώπησαν το νησί μας με ήθος και αγωνιστικότητα.
Διαιτησία: Βουράνης Π. (Σιδηρόπουλος Ε. - Κοσετσίδης Γ.) Γιατρός Αγώνα: Ντακούλας Δημήτριος
Ο Ηρακλής Ατσικής μπορεί να μην σήκωσε το κύπελλο μέσα στο σπίτι του, κέρδισε όμως τον σεβασμό όλων για την προσπάθεια και τη συμμετοχή του σε έναν ακόμη μεγάλο τελικό, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο του Λημνιού ποδοσφαίρου.
https://limnosfm100.gr/limnos/item/87267-giorti-tou-podosfairou-sti-myrina-o-iraklis-atsikis-koitakse-sta-matia-ton-diagora-ston-megalo-teliko.html#sigProIdc71d957988


























