Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γ. Ζερδελής: «Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, τα νησιά μας θα αποκλειστούν ενεργειακά»

the roots web banners 06

Γ. Ζερδελής: «Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, τα νησιά μας θα αποκλειστούν ενεργειακά»
01.07.2014 | 16:31

Γ. Ζερδελής: «Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, τα νησιά μας θα αποκλειστούν ενεργειακά»

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ", που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δημοκρατία και πολιτισμός χωρίς αναπαλλοτρίωτα κοινωνικά αγαθά δεν νοείται. Η ενέργεια δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα. Με το επικείμενο νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ" η κυβέρνηση ξεπουλά δημόσιο πλούτο στρατηγικής σημασίας προς όφελος μιας χούφτας δήθεν "επενδυτών" που σκοπεύουν μόνο στο κέρδος. Μέχρι τώρα η ΔΕΗ μπορούσε να ακολουθεί ενιαία τιμολογιακή πολιτική σε όλη τη χώρα, παρά το ότι υφίστατο ζημία στα νησιά, καθώς αυτή η ζημία ισοσκελιζόταν από τα κέρδη της στην ηπειρωτική Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό, η ΔΕΗ ασκούσε ένα κοινωνικό ρόλο, υποχρέωση που κανένας ιδιώτης δεν πρόκειται να αναλάβει. Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί, τα νησιά μας, πλάι στην έκρηξη των τιμολογίων που θα υποστούν οι καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα, κινδυνεύουν να μείνουν αποκλεισμένα ενεργειακά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή η υποτελής κυβέρνηση να ξεπουλήσει τα ασημικά δεσμεύοντας το μέλλον του τόπου. Οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού μας αν δεν αποφασίσουν να διαχωρίσουν πλήρως και έμπρακτα με την καταψήφιση του νομοσχεδίου τη στάση τους, θα είναι υπόλογοι ενός εγκλήματος εις βάρος των νησιωτών που όμοιό του δεν έχει συντελεστεί στα 4 χρόνια μνημονιακής πολιτικής.»

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel