Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ξεκίνησε η τοποθέτηση ράμπας για πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες της Λήμνου (video + photos + mp3)
afoi poriazi

xaritakis wide

Ξεκίνησε η τοποθέτηση ράμπας για πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες της Λήμνου (video + photos + mp3)
07.07.2014 | 15:03

Ξεκίνησε η τοποθέτηση ράμπας για πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες της Λήμνου (video + photos + mp3)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ξεκίνησαν οι εργασίες  τοποθέτησης των μηχανισμών αυτόνομης πρόσβασης για ΑμεΑ σε παραλίες της Λήμνου, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης υλοποίησης του έργου «Υποδομές Προσβασιμότητας σε περιοχές παρέμβασης», μεταξύ του Δημάρχου Λήμνου και της αναδόχου εταιρείας «ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές Ε.Π.Ε.».

Η υποδομή για τους μηχανισμούς αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για ΑΜΕΑ με προβλήματα κινητικότητας, περιλαμβάνει ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα με ειδικό κάθισμα, καθώς και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Οι μηχανισμοί θα τοποθετηθούν στην παραλία του Ρωμαίικου στη Μύρινα και στην παραλία του Εβγάτη, στον Κοντιά.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 78.000,00 ευρώ. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου, στα πλαίσια του Προγράμματος ∆ιασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013.

Με την υποδομή αυτή, οι παραλίες της Λήμνου αποκτούν άλλο ένα πλεονέκτημα, καθώς  είναι οι μοναδικές στο βόρειο αιγαίο που θα διαθέτουν ανάλογα συστήματα.

Στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100, μίλησαν για το θέμα ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής  αλλά και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσανταρλιώτης.

Παράλληλα, στο Ρωμαϊκό Γιαλό, έχει ξεκινήσει και η ανάπλαση πρασίνου στο πάρκο που υπάρχει στην περιοχή.

Ακούστε εδώ τα όσα ανέφεραν για το θέμα, ο κ. Χατζηδιαμαντής

και εδώ τα όσα ανέφερε ο κ. Τσανατρλιώτης

Update: Σήμερα (8/7/14) ο Δήμος Λήμνου εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου το οποίο αναφέρει:

Εχθές Δευτέρα 07 Ιουλίου 2014, τοποθετήθηκε μηχανισμός αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για  ΑΜΕΑ με προβλήματα κινητικότητας, στον Ρωμέικο Γιαλό, ενώ σήμερα θα ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση του ίδιου μηχανισμού στην παραλία του Εβγάτη.

Το έργο «Υποδομές Προσβασιμότητας σε περιοχές παρέμβασης», περιλαμβάνει ράμπες πρόσβασης στη θάλασσα με ειδικό κάθισμα, καθώς και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ∆ιασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013».

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, δήλωσε «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που αυτό το έργο υλοποιείται τώρα και θα προλάβουν και αυτό το Καλοκαίρι, να το χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι που το χρειάζονται. Είναι υποχρέωση μας, απέναντι στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια ισότιμης πρόσβασης τους παντού. Άλλωστε τα οφέλη από αυτό το έργο είναι πολλαπλά, αφού αναβαθμίζει παράλληλα και το επίπεδο της Λήμνου ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού.»

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018