Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Ελάτε να συναντήσουμε τη Λήμνο στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας!»

the roots web banners 06

«Ελάτε να συναντήσουμε τη Λήμνο στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας!»
12.07.2014 | 02:53

«Ελάτε να συναντήσουμε τη Λήμνο στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας!»

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό στις 19 Αυγούστου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ηφαιστίας, θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση«Φίλτατη Φιλόξενος Λήμνος» από την ομάδα ΩΣΜΩΣΙΣ, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Λάσκαρίδη.

Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης με την Ομάδα ΩΣΜΩΣΙΣ, με πρόθεση να αναδείξει τον ιδιότυπο χαρακτήρα της Λήμνου, που αποτελεί τόπο καταγωγής του, και να φέρει σε επαφή τους κατοίκους με την ιστορία του νησιού, αλλά και τους επισκέπτες του, δημιουργεί και παρουσιάζει τη συγκεκριμένη παράσταση.

Η παράσταση αυτή, που θα προκύψει μετά από εργαστήριο ενός μήνα με κατοίκους τους νησιού, πραγματοποιείται με στόχο τη σύνθεση και τη δημιουργία ενός πρωτότυπου σπονδυλωτού θεατρικού θεάματος με θέμα τη Λήμνο.

Ειδικότερα, φιλοδοξεί να μεταφέρει στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου κομμάτια της ζωής, της ιστορίας, αλλά και της προφορικής και γραπτής παράδοσης του νησιού με εργαλεία τις αφηγήσεις και τις μνήμες των κατοίκων, την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς της Λήμνου.

Υπό αυτό το πρίσμα, εχθές Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» η πρώτη συνάντηση των συντελεστών της παράστασης με τους αρμόδιους φορείς, καθώς και τους κατοίκους που θέλησαν να δηλώσουν συμμετοχή.

Τη βραδιά άνοιξε ο Δήμαρχος Λήμνου Α. Χατζηδιαμαντής, ο οποίος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία των συντελεστών της παράστασης ως μια εξαιρετική πρόταση που τον βρήκε αμέσως σύμφωνο. Μάλιστα τόνισε πως τέτοιου είδους προσπάθειες στις δύσκολες εποχές που ζούμε, χρειάζονται τη στήριξη όλων μας. «Η δημιουργία είναι ανάγκη και προτεραιότητα», κατέληξε.

10394140 618940424870996 9011634106210309937 n

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο σκηνοθέτης της παράστασης και ηθοποιός Ευρυπίδης Λασκαρίδης, ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους της Λήμνου να συμμετέχουν στην «Φίλτατη Φιλόξενο Λήμνο», λέγοντας πως πρόκειται για «μια συνάντηση όπου θα γιορταστεί το νησί», καθώς η παράσταση έχει στόχο να αναδείξει τη Λήμνο και την ιστορία της. Τέλος, έδωσε το έναυσμα της συμμετοχής και στους πιο διστακτικούς Λημνιούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ελάτε να συναντήσουμε το νησί στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας!».

10394140 618940431537662 840091300588899924 n

Τη βραδιά ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με κρασί και τη συνοδεία τοπικών προϊόντων στο φουαγιέ του κινηματοθεάτρου.

Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22540 23849 αλλά και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σύλληψη - σκηνοθεσία: Ευριπίδης Λασκαρίδης

Ερμηνευτική επιμέλεια - έρευνα: Τατιάνα Μπρε

Δραματουργική επιμέλεια: Αλέξανδρος Μιστριώτης

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κασσαβέτης

Σκηνικά - κοστούμια: Θωμάς Σφούνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάνος Πρωτόπαππας

Επιμέλεια γραφιστικών: Αντώνης Σπορίδης

festival14

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το