Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ακτή Μύρινα: Η χαμένη αίγλη ενος επίγειου παραδείσου (photos)
afoi poriazi

xaritakis wide

Ακτή Μύρινα: Η χαμένη αίγλη ενος επίγειου παραδείσου (photos)
19.07.2014 | 12:38

Ακτή Μύρινα: Η χαμένη αίγλη ενος επίγειου παραδείσου (photos)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Το τουριστικό συγκρότημα που σχεδίασε ο Αλέξανδρος Τομπάζης το 1968 και υλοποίησε δυό χρόνια αργότερα, πρόσθεσε άλλες 150 κλίνες στο συγκρότημα που προϋπήρχε και είχε σχεδιαστεί από τον Ελβετό αρχιτέκτονα P. Empeyta.

Τα επόμενα χρόνια το "Ακτή Μύρινα", θα αποτελούσε για τη Λήμνο σήμα κατατεθέν και θα συνέδεε το όνομά του με την αύξηση του ποιοτικού τουρισμού στο νησί.

Ένα εντυπωσιακό συγκρότημα με πολυτελή μπανγκαλόους, που έδινε την εντύπωση στον επισκέπτη ότι περιηγείται σε ένα χωριό με πεζόδρομους, υπόστεγα περάσματα και ιδιωτικούς κήπους. Σ ένα προνομιούχο χώρο, 3 τύποι δωματίων, βρίσκονταν τοποθετημένοι με διάφορους τρόπους, ώστε να δημιουργείται ενδιαφέρον και ποικιλία. Και όλα αυτά, ενταγμένα σε ένα ασύλληπτα όμορφο φυσικό περιβάλλον, που τότε οι VIP της χώρας και του κόσμου, πλήρωναν αδρά για να απολαύσουν.

Ακτή Μύρινα. Για χρόνια, η ξενοδοχειακή ναυαρχίδα της Λήμνου. Όμως η ώρα της πτώσης ήρθε και σε αυτή την περίπτωση. Το 2007 και ενώ η ξενοδοχειακή μονάδα έπνεε ήδη τα λοίσθια, έγινε μήλον της έριδος τοποθετώντας απέναντί της την τοπική κοινωνία, μετά την πρόθεση των ιδιοκτητών της, να προχωρήσουν σε μια αμφιλεγόμενη προέκταση, μη εναρμονισμένη με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον της περιοχής.

Το ξενοδοχείο έκλεισε. Και μαζί του ένας κύκλος μιας ολόκληρης εποχής, στο πάνθεον των πιο αναγνωρισμένων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων διεθνώς.

Την αίγλη και τη δόξα, ακολούθησε η εγκατάλειψη και η ερημοποίηση. Το ξενοδοχείο αφέθηκε στη μοίρα του, και σήμερα, μερικά χρόνια μετά, ο γνώστης περαστικός, δεν μπορεί παρά να μελαγχολεί, αναπολώντας...

 


Φωτό: Ιωάννης Καπετάνος

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018