Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ψηφίστηκε η απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων

banner roots

Ψηφίστηκε η απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων
24.07.2014 | 14:18

Ψηφίστηκε η απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις», στο οποίο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου κ. Ν. Σηφουνάκης ήταν Ειδικός Αγορητής.

Με τις διατάξεις του ψηφισθέντος νομοσχεδίου επέρχονται βελτιώσεις ως προς τη λειτουργία των  condohotels - η δημιουργία των οποίων προβλέπεται πλέον υπό προϋποθέσεις και σε εντός ορίων οικισμών περιοχές – το νέο πλαίσιο αγροτουρισμού, αλλά και την απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης για τουριστικά καταλύματα.

Επίσης, έγινε δεκτή και ενσωματώθηκε ως άρθρο στο ψηφισθέν νομοσχέδιο τροπολογία που είχαν καταθέσει οι βουλευτές Ν. Σηφουνάκης  και Θ. Μωραϊτη με την οποία δίνεται πλέον η δυνατότητα και σε ξενοδοχειακά καταλύματα που βρίσκονται σε εκτάσεις κάτω των πενήντα στρεμμάτων να μπορούν να εντάσσονται στα «σύνθετα τουριστικά» καταλύματα και να  αξιοποιούν τη δυνατότητα πώλησης ή μακροχρόνιας μίσθωσης τουριστικών κατοικιών.

Σημειώνεται ότι με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται και το δίκαιο αίτημα των παραγωγικών φορέων και του Επιμελητηριακού κόσμου ολόκληρης της νησιωτικής χώρας, που με αποφάσεις τους είχαν ζητήσει να αντιμετωπισθεί ισότιμα η νησιωτική χώρα και να μην αποκλειστεί από τις δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης νέων τουριστικών προϊόντων.  

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το