Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Σύσκεψη των φορέων για το ακτοπλοϊκό της Λήμνου, παρουσία του Πάνου Καμμένου

banner roots

Σύσκεψη των φορέων για το ακτοπλοϊκό της Λήμνου, παρουσία του Πάνου Καμμένου
17.08.2014 | 18:44

Σύσκεψη των φορέων για το ακτοπλοϊκό της Λήμνου, παρουσία του Πάνου Καμμένου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

 

Μου φερε στο μυαλό, εικόνες απ τα παλιά. Όταν ξοδεύαμε άπειρες εργατοώρες για να κουβεντιάζουμε ακούραστα και ατέρμονα για το πρόβλημα της Λήμνου, που είναι πια συνυφασμένο με την ύπαρξή της.

Η σημερινή συνάντηση βέβαια, μπορεί να μην ήταν ατέρμονη, κράτησε μόλις μιάμιση ώρα, αλλά είχε κυρίαρχα στοιχεία της κακοδαιμονίας αυτού του τόπου. Έλλειψη στόχευσης. Απουσία πραγματικής γνώσης για το θέμα. Επιθυμία προβολής.

Για να μην είμαι άδικη, υπήρξαν εξαιρέσεις. Που και γνώση είχαν και στόχευση, αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά δεν κυριάρχησαν στο "όλον" της συζήτησης.

Πάντως ο Πάνος Καμμένος την έκανε τη δήλωση μετά τη συνάντηση και αναρτήθηκε ήδη σε διάφορα sites. Ίσως γι αυτό να γινε και η σύσκεψη τώρα που το καλοσκέφτομαι. Για τη δήλωση. Η οποία παρεμπιπτόντως ήταν η εξής:

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε εδώ, στη Λήμνο, ένα νησί το οποίο αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις από την πολιτική που επιβάλλει η τρόικα και στην ελληνική ακτοπλοΐα. Είναι αδύνατον να συνεχιστούν οι περικοπές στα 100 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός για τις άγονες γραμμές.

Έχουμε φτάσει πλέον σε σημείο να μην υπάρχουν καράβια από τη βόρειο Ελλάδα για τη Λήμνο και για άλλα νησιά του Αιγαίου, να έχουν υποβαθμιστεί οι υπηρεσίες του νησιού. Πρόκειται για μια πολιτική που οδηγεί σε αυτό που είπε η τρόικα από την πρώτη στιγμή, στην ερήμωση των νησιών.

Θα πούμε λοιπόν «όχι» στην ερήμωση των νησιών. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αγωνιστούμε, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να είμαστε δίπλα στους κατοίκους, ιδίως της νησιωτικής Ελλάδας".

Βέβαια τώρα εδω που τα λέμε, θυμάμαι πολύ καλά και τις εποχές που οι επιδοτήσεις για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών ήταν "στο Θεό". Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι ούτε τότε την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Λήμνου, να προσομοιάζει ούτε κατ ελάχιστον στη γη της Επαγγελίας. Εσείς;

Ήταν η εποχή που 'χαμε Μανούση και "Παναγία Σουμελά". Για τον οποίο ο κ. Καμμένος επαίρεται ότι τον "έβγαλε απ' τη μέση", μαζί με τον Αγούδημο. Και έτσι είναι. Ωστόσο, το πρόβλημα της Λήμνου δεν το έλυσε. Ούτε ο κ. Καμμένος ούτε κανείς άλλος Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας μέχρι τώρα.

Και δεν το έλυσαν, γιατί δεν νομοθέτησαν τη λύση. Διότι ως γνωστόν, τα προβλήματα στα πολιτισμένα και ευρωπαϊκά κράτη λύνονται δια της νομοθεσίας και κυρίως περιφρουρώντας μετέπειτα την εφαρμογή της. Αυτό ειναι πολιτική. Τα υπόλοιπα, δεν θέλω να σας πω τί ακριβώς είναι!

Πάντως, αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η διήμερη επίσκεψη του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στη Λήμνο. Για τον οποίο μόλις έμαθα ότι έχει τιμηθεί με το Παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας, από τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Εσείς το ξέρατε;

Φωτογραφίες από τη σημερινή σύσκεψη των φορέων παρουσία του Πάνου Καμμένου


Εδώ, ο Πάνος Καμμένος, χθες βράδυ στο Βάρος Village, συναντάει και κουβεντάζει με μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου.


 

Και εδώ μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη σημερινή συζήτηση για το ακτοπλοϊκό της Λήμνου και να βγάλει καθείς τα συμπεράσματά του.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το