Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Γιατί η NEL τιμωρεί τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που σπουδάζουν στη Λήμνο;».

the roots web banners 06

«Γιατί η NEL τιμωρεί τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που σπουδάζουν στη Λήμνο;».
22.08.2014 | 21:56

«Γιατί η NEL τιμωρεί τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που σπουδάζουν στη Λήμνο;».

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η προβληματικότητα αυτής της εταιρείας σε ό,τι αφορά την παρουσία της στη Λήμνο ειναι πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη. Η συμπεριφορά της αυθαίρετη και στέλνει με απίστευτη ευκολία τις πολιτικές εξαγγελίες περί «νησιωτικής πολιτικής» και δικαιοσύνης, στον κάλαθο των αχρήστων.

Την ίδια συμπεριφορά εχει επιφυλάξει η εταιρεία και για τους φοιτητές της Λήμνου. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που λαμβάνουμε παράπονα για το ίδιο θέμα, η εταιρεία όμως στην πράξη σφυρίζει αδιάφορα, ενώ την ίδια στιγμή στέλνει δακρύβρεχτες επιστολές που βρίθουν προκλητικότητας και υποκρισίας.

Διαβάστε την επιστολή αναγνώστη μας, την οποία λάβαμε πριν απο λίγο. Η κορή του φοιτά στο πανεπιστημιακό τμήμα της Λήμνου. Θα βρείτε την επιστολή ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.

"Η κόρη μου σπουδάζει στη Λήμνο (πανεπιστήμιο Αιγαίου) και δεδομένου ότι την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου ξεκινάει η εξεταστική περίοδος απευθύνθηκε σε ταξιδιωτικό γραφείο για να εκδώσει φοιτητικό εισιτήριο με το πλοίο της γραμμής Λαύριο-Λήμνος την οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά η εταιρεία NEL. Από το πρακτορείο πληροφορήθηκε ότι το OnLine σύστημα εκδόσεων δεν εκδίδει φοιτητικά εισιτήρια για Λήμνο. Σημειώστε ότι πέρυσι δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα.

Η κόρη μου μπήκε στο site της εταιρείας, δήλωσε όλες τις πληροφορίες επικοινωνίας (τηλέφωνο, e-mail) και περιέγραψε το πρόβλημά της. Έλαβε αυτόματη απάντηση στο e-mail της:

¨Θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας¨.

Αναγκάστηκε τελικά να εκδώσει ολόκληρο εισιτήριο (30€) διότι αυτή την περίοδο αρκετοί φοιτητές επιστρέφουν στη Λήμνο για να προετοιμαστούν για την εξεταστική και τέτοιες περιόδους είναι δυνατόν εάν καθυστερήσεις να εκδόσεις εισιτήριο να αναγκαστείς τελικά να αγοράσεις καμπίνα (52-69€).

Ανέτρεξα στο site της εταιρείας και διάβασα μια πολιτική εκπτώσεων που λίαν επιεικώς θα την χαρακτήριζα ηλίθια. Μα ποιος νοήμων άνθρωπος θα σχεδίαζε μια τέτοια πολιτική;

Δεδομένου ότι η ημερομηνία του εγγράφου είναι 7/7/2014 μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι η εταιρεία έκανε αλλαγή στην πολιτική της εκ του πονηρού για να τα οικονομήσει σε βάρος των φοιτητών. Το ερώτημα είναι εάν η εταιρεία NEL νομιμοποιείται να καταργήσει το φοιτητικό εισιτήριο σε μία γραμμή που εξυπηρετείται αποκλειστικά από μία εταιρεία και επομένως δεν έχει ανταγωνισμό, ενώ σε άλλη γραμμή όπου υπάρχει ανταγωνισμός η NEL διατηρεί το φοιτητικό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Προσπάθησα να πληροφορηθώ από την ίδια την εταιρεία για το σκεπτικό μιας τέτοιας απόφασης και για να διαμαρτυρηθώ για την πολιτική που δημιουργεί διακρίσεις σε βάρος των φοιτητών της Λήμνου οι οποίοι δεν έχουν άλλη επιλογή.

Τηλεφώνησα στα γραφεία της NEL στη Μυτιλήνη. Δήλωσαν άγνοια της πολιτικής εκπτώσεων και μου έδωσαν το τηλέφωνο του κεντρικού πρακτορείου της Μυτιλήνης το οποίο δήλωσε αναρμοδιότητα και με παρέπεμψε στα κεντρικά γραφεία του Πειραιά. Τα κεντρικά ήταν απασχολημένα και δεν απαντούσαν για αρκετή ώρα έως ότου έκλεισε η γραμμή. Όταν μετά από μισή ώρα ξαναπήρα, άκουσα το ηχογραφημένο μήνυμα ότι τα γραφεία της εταιρείας λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή 9πμ - 5μμ. (Σήμερα είναι Παρασκευή).

Δείτε το τραγελαφικό της απόφασης αυτής. Η Ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία NEL σύμφωνα με την πολιτική εκπτώσεων που δημοσιεύει στο sites της, επιτρέπει σε έναν φοιτητή από την Αθήνα να εκδώσει, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, φοιτητικό εισιτήριο από Πειραιά για Ικαρία που δεν έχει πανεπιστημιακή σχολή, αλλά δεν επιτρέπει σε έναν φοιτητή που σπουδάζει στη Λήμνο να εκδώσει φοιτητικό εισιτήριο από 15/7 έως και 31/8 για τη Λήμνο, είτε αναχωρεί από Λαύριο, είτε από Θεσσαλονίκη, είτε από Καβάλα.

Σημειώστε δε ότι το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που έχει έδρα στην Λήμνο, ξεκινά την εξεταστική περίοδο την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου. Δηλαδή οι φοιτητές που θα πάνε να γράψουν εξετάσεις την 1η Σεπτεμβρίου στη Λήμνο (άρα θα πρέπει να ταξιδέψουν για Λήμνο από 24-31 Αυγούστου), δεν δικαιούνται φοιτητικού εισιτηρίου!!!!!

Σημειώστε επίσης ότι οι άλλες ναυτιλιακές εταιρείες εκδίδουν φοιτητικά εισιτήρια καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους για όλα τα νησιά αλλά καμία από αυτές δεν πάει στη Λήμνο.

Γιατί η NEL τιμωρεί με αυτόν τον τρόπο τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που σπουδάζουν στη Λήμνο;

Σημειώστε επίσης και το άλλο τραγελαφικό (όπως προκύπτει από την πολιτική εκπτώσεων της NEL) σε βάρος των φοιτητών από τη Βόρειο Ελλάδα:

Ένας φοιτητής που σπουδάζει στη Σάμο και θέλει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου να ταξιδέψει προς την έδρα της σχολής του διότι έχει εξεταστική:

α) εάν είναι Νότιος και χρησιμοποιήσει τη γραμμή της NEL, Πειραιάς – Σύρος – Ικαρία – Φούρνοι – Σάμος, δικαιούται φοιτητικού εισιτηρίου

β) εάν είναι Βόρειος και χρησιμοποιήσει τη γραμμή της NEL, Θεσσαλονίκη / Καβάλα – Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Σάμο δεν δικαιούται φοιτητικού εισιτηρίου!!!

Άντε μετά να πείσεις τους Θεσσαλονικείς ότι το κράτος των Αθηνών δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος τους.

Ποια η αντίδραση του Πανεπιστημίου Αιγαίου; Ποια η αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας; Δικαιούνται όλοι οι φοιτητές φοιτητικού εισιτηρίου καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους; Ποια η αντίδραση των αρχών της Λήμνου;

Από το site της ΝΕΛ διαβάζουμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ NEL LINES (http://www.nel.gr/media/files/EmporikiPolitiki/EkptwtikhPolitikh_07072014.pdf ή στο συνημμένο έντυπο).

Για τη γραμμή́ : Πειραιάς – Σύρος – Ικαρία – Φούρνοι – Σάμος.

Φοιτητές (για όλο το έτος) Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Α.Ε.Ν., Κ.Ε.Σ.Ε.Ν. (Δεν ισχύει για σχολές εξωτερικού & ανοικτό Πανεπιστήμιο)

50% έκπτωση Οικονομική́ θέση, κατάστρωμα και σαλόνι

20% έκπτωση Σε όλες τις καμπίνες, εκτός από τις LUX

Για τις γραμμές :

• Κυκλάδων

• Θεσσαλονίκη / Καβάλα – Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Σάμο – Ικαρία

• Λαύριο – Αγ. Ευστράτιο – Λήμνο - Καβάλα

• Λαύριο – Ψαρά – Μεστά.

Φοιτητές 01/09 - 14/07 Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Α.Ε.Ν., Κ.Ε.Σ.Ε.Ν. (Δεν ισχύει για σχολές εξωτερικού & ανοικτό Πανεπιστήμιο)

50% έκπτωση Οικονομική θέση, κατάστρωμα και σαλόνι

20% έκπτωση. Σε όλες τις καμπίνες εκτός από τις LUX

* Σχετικά με τη φράση “προβληματικά πλοία” για να μη θεωρηθεί ότι υπερβάλλω, ανατρέξτε στα δελτία τύπου της εταιρείας τα οποία στο σύνολό τους αναφέρονται σε καθυστερήσεις, αναβολές και αλλαγές δρομολογίων http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87 .

Ελλάς το μεγαλείο σου! Κάποιοι αυθαιρετούν και οι αρμόδιοι κωφεύουν...".

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το