Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δείπνο με κυρίως...πιάτο το μέλλον του Γαροφαλλίδειου (photos)
Δείπνο με κυρίως...πιάτο το μέλλον του Γαροφαλλίδειου (photos)
23.08.2014 | 13:03

Δείπνο με κυρίως...πιάτο το μέλλον του Γαροφαλλίδειου (photos)

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Στη βεράντα του Βάρος Village "συνέλαβε" ο φωτογραφικός φακός του Fm 100, πριν από λίγες μέρες το Δήμαρχο Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή, τη νέα Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, τους κληρονόμους και δωρητές Νικόλαο και Βασίλειο Γαροφαλλίδη καθώς και τον Λημνιό αρχιτέκτονα Χάρρυ Μπουγαδέλλη.

Θυμίζουμε ότι οι κληρονόμοι Γαροφαλλίδη, χρηματοδότησαν την μελέτη ανάπλασης του Γαροφαλλίδειου, η οποία άγγιξε τις 140.000 €. Όταν το έργο ανάπλασης του πρώην κινηματογράφου ολοκληρωθεί, το πανεπιστήμιο Αιγαίου αλλά και ο Δήμος Λήμνου, θα διαθέτουν ένα πολυλειτουργικό χώρο, ο οποίος θα συνδράμει τα μέγιστα στις ανάγκες του Πανεπιστημίου και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας, των πολιτιστικών υποδομών του νησιού.


Η μελέτη, την οποία οι δωρητές είχαν αναθέσει στον κ. Μπουγαδέλλη, μετά την πρωτοβουλία Χατζηδιαμαντή, αφού, λόγω της δυσκολίας και της ιδιαιτερότητάς της, δεν θα μπορούσε να εκπονηθεί ούτε από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, ούτε από τις αντίστοιχες του Δήμου, άρα θα κόστιζε, ολοκληρώθηκε τελικά και έχει ήδη υποβληθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο προχώρησε σε παρατηρήσεις και διορθώσεις, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν ήδη στο τελικό σχέδιο της μελέτης.

Ο κ. Μπουγαδέλλης, το επόμενο διάστημα παραδίδει τα τελικά τεύχη της, ώστε να εξασφαλιστεί και η έγκριση του ΚΑΣ και από κει και πέρα η υπόθεση θα πάρει το δρόμο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Το έργο είναι πλέον ώριμο, και αποτελεί πια στοίχημα για το πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Δήμο Λήμνου, η ένταξή του κατά προτεραιότητα στην επόμενη προγραμματική περίοδο, ως έργο του Πανεπιστημίου.

Γι αυτό το θέμα, υπήρξε η δέσμευση της κ. Καλογήρου ότι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου θα είναι αρωγός στα επόμενα βήματα.

Το νέο Γαροφαλλίδειο

Όταν η ολοκλήρωση της επισκευής και ανάπλασης του κτιρίου επιτευχθεί, κάτι που χρονικά τοποθετείται μετά από δύο περίπου χρόνια, το Γαροφαλλίδειο, θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος διδασκαλίας, ως αίθουσα τελετών, σεμιναρίων και πολιτιστικής υφής εκδηλώσεων, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να χωρίζεται και σε επιμέρους τμήματα, χωρίς βεβαίως να ξεφεύγει από τους δεσμευτικούς περιορισμούς που φέρει, αφού το κτίριο έχει κηρυχθεί διατηρητέο κατά χρήση και δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς είναι σήμερα το κτίριο αλλά και κάποιες προοπτικές φωτογραφίες από την εικόνα που θα παρουσιάζει μετά την περαίωση των εργασιών.

 


 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel