Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Παρούσα» η Λήμνος στο φεστιβάλ για τον ελληνικό πολιτισμό στην Αυστραλία

banner roots

«Παρούσα» η Λήμνος στο φεστιβάλ για τον ελληνικό πολιτισμό στην Αυστραλία
29.08.2014 | 20:26

«Παρούσα» η Λήμνος στο φεστιβάλ για τον ελληνικό πολιτισμό στην Αυστραλία

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

«Greek Day Out»: Το φεστιβάλ για τον ελληνικό πολιτισμό στην Αυστραλία. Μία ελληνική γιορτή με χορούς, θέατρο και ζωντανή μουσική, στήθηκε στον πολυχώρο της δημαρχίας της Woollahra στο Σίδνεϊ, και ξεσήκωσε χιλιάδες επισκέπτες.

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, στον πολυχώρο της δημαρχίας της Woollahra στο Σίδνεϊ, πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου πολιτιστικό φεστιβάλ με τίτλο "Greek Day Out", το οποίο συνδιοργανώθηκε από τη δημαρχία της Woollahra και το Γενικό Προξενείο Σίδνεϊ, ως μία εορτή για τον ελληνικό πολιτισμό σε όλες τις εκφάνσεις του, αλλά και για τη συμβολή του στη διαμόρφωση της σύγχρονης αυστραλιανής κουλτούρας.

Οι ποικίλες εκδηλώσεις περιελάμβαναν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, θεατρική παράσταση με αποσπάσματα από την τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος», ζωντανή μουσική και τραγούδια από ελληνικά συγκροτήματα, φωτογραφική έκθεση με θέμα τους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστραλία, μέσα από το πρίσμα της συμμετοχής των Αυστραλών στρατιωτών Anzac στον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την παρουσία τους στη Λήμνο και στη Μάχη της Κρήτης, αντιστοίχως, πληθώρα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά, όπως ανάγνωση ελληνικών παραμυθιών στα ελληνικά και στα αγγλικά, ζωγραφική, χειροτεχνία και παράσταση του Καραγκιόζη. Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν και η νομισματική έκθεση με ελληνικά νομίσματα και χαρτονομίσματα. 

Σημειώνεται ότι όχι μόνο διατέθηκε πλούσιο τουριστικό υλικό, αλλά υπήρχε και οπτικοακουστική πλαισίωση των εκθέσεων, με εικόνες και ταινίες από την τουριστική καμπάνια του ΕΟΤ, ενώ προσφέρθηκαν και ελληνικά εδέσματα. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ομιλία του υψηλόβαθμου στελέχους του τραπεζικού ομίλου Commonwealth Bank κ. Αλφιέρη σχετικά με τα μαθήματα οικονομικής πρακτικής που δύναται να αντλήσει η Αυστραλία από την Ελλάδα αλλά και το αντίθετο.

Τέλος, στο πεντάωρο πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επιτυχημένο, εκτιμάται ότι συμμετείχαν χιλιάδες άτομα.

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel