Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ερώτηση Ζερδελή για τον υποβιβασμό των Δημοτικών του Θάνους και του Κάσπακα

banner roots

Ερώτηση Ζερδελή για τον υποβιβασμό των Δημοτικών του Θάνους και του Κάσπακα
08.09.2014 | 13:42

Ερώτηση Ζερδελή για τον υποβιβασμό των Δημοτικών του Θάνους και του Κάσπακα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Υποβιβάζονται δύο δημοτικά σχολεία στη Λήμνο», κατέθεσε ο Βουλευτής ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής.

Η ερώτηση αναφέρει:

«Στην ακριτική Λήμνο, δύο δημοτικά σχολεία αυτό του Κάσπακα και του Θάνους, υποβιβάζονται με απόφαση του ΠΥΣΠΕ καθώς θα λειτουργήσουν  φέτος με δύο δασκάλους αντί τρεις που είχαν πέρυσι.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης» στη συνεδρίαση της 1-9-2014 του ΠΥΣΠΕ , εγκρίθηκε πλειοψηφικά η πρόταση της διευθύντριας Π.Ε. Λέσβου για τον λειτουργικό υποβιβασμό ολιγοθέσιων σχολείων και σχετίζεται με τον αριθμό των  μαθητών του κάθε σχολείου. Έτσι οι δύο παραπάνω σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν φέτος  με δύο δασκάλους γιατί έχουν λιγότερους από 30 μαθητές χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ιδιαίτερες συνθήκες των συγκεκριμένων χωριών και των κατοίκων των ακριτικών νησιών.

Επειδή η παιδεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του λαού και παρέχεται δημόσια και δωρεάν σε όλους τους πολίτες

Επειδή η υποβάθμιση ενός σχολείου σηματοδοτεί και την υποβάθμιση μιας τοπικής κοινωνίας

Επειδή τα νησιά μας πρέπει όχι μόνο να μην ερημώσουν αλλά να κατοικούνται από μορφωμένους ανθρώπους

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί έτσι ώστε να μην υποβιβαστούν οι δύο αυτές σχολικές μονάδες στην ακριτική Λήμνο και να λειτουργήσουν και φέτος με έναν επιπλέον δάσκαλο στα πρωινά τμήματα;»

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το