Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Πρώτη γνωριμία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (photos)
afoi poriazi
Πρώτη γνωριμία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (photos)
01.07.2016 | 20:03

Πρώτη γνωριμία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Πολιτισμός

Με κυρίαρχο στοιχείο το νερό και όλα τα μαγικά συστατικά της Μεσογείου, σε σχεδόν 210 στρέμματα ωφέλιμου χώρου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) «κλέβει» τις εντυπώσεις και μόνο με μία βόλτα στις εγκαταστάσεις του. «Πράσινα» κτήρια, βιοκλιματικά, σταθερά σε σεισμούς με εξαιρετικά λεπτή οροφή και λεπτούς τοίχους και πραγματικά πολύ μπετόν, άβαφο, που όμως δεν αποτελεί παραφωνία.

Οι πολίτες είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων με τίτλο «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο». Το κέντρο, στο σύνολό του - κτήρια και ανοικτοί χώροι, μπορεί να φιλοξενήσει έως 32.000 επισκέπτες ανά δεδομένη στιγμή. Από αυτούς, 4.000 επισκέπτες μπορούν να φιλοξενηθούν ταυτόχρονα εντός των κτηρίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συμπεριλαμβανομένων των αιθουσών παραστάσεων, χώρων υποδοχής, του Φάρου, κ.λπ.

Το έργο, ως φυσικό αντικείμενο, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν οι τελικές δοκιμές, κυρίως δοκιμές λειτουργίας και συστημάτων. 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Φωτογραφίες: tff.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018