Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Α. Συρίγος στον Fm 100: Μεμονωμένο περιστατικό η σημερινή άφιξη μεταναστών στη Λήμνο (mp3)

banner roots

Α. Συρίγος στον Fm 100: Μεμονωμένο περιστατικό η σημερινή άφιξη μεταναστών στη Λήμνο (mp3)
23.02.2016 | 20:38

Α. Συρίγος στον Fm 100: Μεμονωμένο περιστατικό η σημερινή άφιξη μεταναστών στη Λήμνο (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Για λάθη της πολιτείας στο μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, έκανε λόγο ο δικηγόρος και επίκουρος καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον Fm 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα».

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο, αφού τα βόρεια σύνορά μας στα Σκόπια ανοίγουν με το σταγονόμετρο την είσοδο στην ουδέτερη ζώνη, την ίδια ώρα που οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων από το ΝΑΤΟ υπήρξε εμπλοκή με τη γειτονική Τουρκία.

Η σημερινή συζήτηση με τον κ. Συρίγο συνέπεσε μάλιστα με την άφιξη 239 μεταναστών στη Λήμνο, γεγονός, όμως, που ο ίδιος χαρακτήρισε ως «μεμονωμένο περιστατικό».

Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως προκάλεσε αυτό που επεσήμανε με ιδιαίτερη έμφαση ο καθηγητής, ότι δηλαδή υπάρχουν χρήματα στους λογαριασμούς της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για το προσφυγικό, τα οποία, όμως, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, καθώς η πολιτεία δεν έχει συγκροτήσει την υπηρεσία που θα αναλάβει να τα διανείμει.

Ακούστε παρακάτω όλα όσα είπε ο κ. Συρίγος στον Fm 100, για το φλέγον θέμα που απασχολεί τη χώρα μας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το