Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Α. Δρούγος στον Fm 100 για το «θρίλερ» της Συνόδου Κορυφής (mp3)

banner roots

Ο Α. Δρούγος στον Fm 100 για το «θρίλερ» της Συνόδου Κορυφής (mp3)
08.03.2016 | 20:00

Ο Α. Δρούγος στον Fm 100 για το «θρίλερ» της Συνόδου Κορυφής (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Το τελικό κείμενο της χθεσινής μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για το προσφυγικό, κλήθηκε να σχολιάσει ο Διεθνολόγος - Στρατιωτικός και Διπλωματικός αναλυτής κ. Αθανάσιος Δρούγος, ο οποίος φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Fm 100 «Θέμα και Ανάθεμα».

Ο κ. Δρούγος, μιλώντας στη Δέσποινα Βασιλειάδου, αναφέρθηκε στο «μακρύ» χέρι της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για «μεγάλο παζάρι» από πλευράς του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

Παράλληλα, ο Διεθνολόγος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, τονίζοντας κυρίως τον ψυχολογικό παράγοντα της παρατεταμένης αναμονής, γεγονός που έχει γεννήσει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο κ. Δρούγος φάνηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, λέγοντας πως ακόμη και να υπάρξει συμφωνία στις 17-18 Μαρτίου, οι δεσμεύσεις θα καθυστερήσουν να εφαρμοστούν ή δεν  θα εφαρμοστούν καθόλου, πράγμα που θα μετατρέψει την ελληνική επικράτεια σε ένα μεγάλο hotspot. Τέλος, ο Διεθνολόγος μίλησε για τις ενέργειες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ενώ τόνισε ότι παραμένει ανάγκη η χώρα μας να προσφύγει στα Ηνωμένα Έθνη για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν το έχει πράξει μέχρι σήμερα.

Ακούστε όλα όσα είπε για το θέμα ο κ. Δρούγος στον Fm 100, στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το