Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Σ. Καργάκος στον Fm 100: «Να μεταφερθεί η Βουλή των Εφήβων στο Βουλευτήριο της Πολιόχνης» (mp3)

banner roots

Σ. Καργάκος στον Fm 100: «Να μεταφερθεί η Βουλή των Εφήβων στο Βουλευτήριο της Πολιόχνης» (mp3)
02.06.2016 | 21:41

Σ. Καργάκος στον Fm 100: «Να μεταφερθεί η Βουλή των Εφήβων στο Βουλευτήριο της Πολιόχνης» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Στη Λήμνο βρίσκεται σήμερα ο Ιστορικός – Συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, ως επίσημος καλεσμένος του Ταξίαρχου κ. Γιώργου Μπουζάκη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Στρατιωτική Διοίκηση της Λήμνου με θέμα "Η εξόντωση των Εθνικών και Λοιπών Μειονοτήτων στα Εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη διάρκεια των ετών 1912-1923".

Με αφορμή την παρουσία του στο νησί μας, ο συγγραφέας βρέθηκε φιλοξενούμενος στο στούντιο του Fm 100, όπου παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη Δέσποινα Βασιλειάδου και την εκπομπή «Θέμα και Ανάθεμα».

Ερωτηθείς για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την γερμανική Βουλή, ο κ. Καργάκος τόνισε ότι ο 21ος αιώνας θα σημάνει τη διάλυση της Τουρκίας. Πιο συγκεκριμένα, ο συγγραφέας είπε: «Η Τουρκία έχει εσωτερικά προβλήματα, τα οποία δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει, παρά το γεγονός ότι είχε και έχει μια αυταρχική εξουσία».

Στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτησης για τις τρέχουσες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, ο συγγραφέας εξέφρασε την ανησυχία του για το πολιτικό κλίμα που αρχίζει να διαμορφώνεται στην Κεντρική Ευρώπη, με την εμφάνιση και εκλογική άνοδο ακροδεξιών κόμματα με ρατσιστικές τάσεις. «Αυτό που κινδυνεύει δεν είναι τόσο η ευρωπαϊκή μας ταυτότητα αλλά η δημοκρατική μας υπόσταση», υπογράμμισε ο κ. Καργάκος.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο συγγραφέας υποστήριξε ότι οι λαοί που πλήττονται από την αποικιοκρατική αδηφαγία κάποιων κρατών, όπως είπε χαρακτηριστικά, βλέπουν την Αμερική και την Ευρώπη ως παράδεισο, με ευθύνη των ευρωπαϊκών κρατών που προβαίνουν σε βομβαρδισμούς. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, ο κ. Καργάκος υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων αφού τη δεδομένη στιγμή τα προβλήματα είναι τόσα, ώστε δεν δύναται να συντηρήσει τον δικό της πληθυσμό.

Ο κ. Καργάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Λήμνο, την οποία επισκέπτεται για δεύτερη φορά, εκφράζοντας και πάλι την πρότασή του για μεταφορά της Βουλής των Εφήβων στο νησί μας. «Είχα προτείνει η περίφημη Βουλή των Εφήβων να ξεκινήσει από τη Λήμνο, που έχει το αρχαιότερο Βουλευτήριο του κόσμου», τόνισε ο συγγραφέας.

Ακούστε παρακάτω την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Καργάκος στον Fm 100.

Στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα ακούστε την ομιλία του κ. Καργάκου στη σημερινή εκδήλωση της 88 ΣΔΙ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση.

 

Φωτογραφίες για τον Limnos FM 100: Ανθή Φακιριάδου

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το