Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Πρόεδρος ΠΦΣ στον FM 100: Πρωτοφανής ζήτηση για το αντιγριπικό εμβόλιο | Οι γιατροί να κρίνουν ποιοι πρέπει να το κάνουν (audio)

banner roots

Πρόεδρος ΠΦΣ στον FM 100: Πρωτοφανής ζήτηση για το αντιγριπικό εμβόλιο | Οι γιατροί να κρίνουν ποιοι πρέπει να το κάνουν (audio)
01.12.2020 | 19:49

Πρόεδρος ΠΦΣ στον FM 100: Πρωτοφανής ζήτηση για το αντιγριπικό εμβόλιο | Οι γιατροί να κρίνουν ποιοι πρέπει να το κάνουν (audio)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Σοβαρές ελλείψεις παρατηρούνται στα αντιγριπικά εμβόλια με τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να μένουν σε πολλές περιπτώσεις απροστάτευτα.

Η πρωτοφανής κατάσταση που καταγράφεται φέτος αποδίδεται στην ανησυχία του κόσμου για τον κορωνοϊό. Όπως δήλωσε στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Απόστολος Βαλτάς, φέτος παρατηρήθηκε το φαινόμενο όπου ασφαλισμένοι οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν χρειάζονταν το αντιγριπικό εμβόλιο, πίεσαν γιατρούς με αποτέλεσμα να συνταγογραφηθούν εμβόλια δίχως να είναι απαραίτητο.

Ενδεικτικός είναι ο αριθμός που παρουσίασε ο κ. Βαλτάς σημειώνοντας πως φέτος, για πρώτη φορά, έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα 3.850.000 εμβόλια με στόχο μάλιστα ο αριθμός να αγγίξει τα 4.200.000 τη στιγμή που πέρυσι, όπως είπε χαρακτηριστικά, είχαν διατεθεί συνολικά 3.100.000 εμβόλια για τη γρίπη.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι ενημέρωσαν τους πολίτες ότι ο εμβολιασμός αφορά κατ’ αρχήν τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, δυστυχώς το κλίμα που διαμορφώθηκε λόγω της πανδημίας, δημιούργησε πανικό και υπερζήτηση του εμβολίου.

Επισήμανε ότι αρμόδιοι για τη συνταγογράφηση είναι οι γιατροί οι οποίοι θα κρίνουν ποιοι πραγματικά χρήζουν εμβολιασμού και υπογράμμισε πως η πολιτεία θα έπρεπε να βάλει «κόφτες» που να ορίζουν ότι θα το δικαιούνται όσοι έχουν συνοδά νοσήματα.

Ο κ. Βαλτάς ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο για τη γρίπη δεν προστατεύει από τον κορωνοϊό, όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν, και τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να το κάνουν οι συνάνθρωποί μας που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο πρόεδρος του ΠΦΣ δήλωσε αισιόδοξος προσθέτοντας πως οι επιστήμονες υγείας θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι, όχι μόνο για να θωρακιστούν, αλλά και για να δημιουργήσουν τις συνθήκες να ακολουθήσει όλος ο πληθυσμός, ενώ κατέληξε υποστηρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα πρέπει το εμβόλιο κατά της Covid-19 να γίνει υποχρεωτικό.

Ακούστε περισσότερα στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το