Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Μείωση της φορολογίας υπόσχεται ο Μπόρις Τζόνσον

banner roots

Βρετανία : Μείωση της φορολογίας υπόσχεται ο Μπόρις Τζόνσον
05.12.2019 | 13:43

Βρετανία : Μείωση της φορολογίας υπόσχεται ο Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η προεκλογική εξαγγελία των Τόρις για μείωση της φορολογίας προβάλλεται στις πρώτες σελίδες ορισμένων εφημερίδων 

Ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή έναν "Προϋπολογισμό Brexit" τον Φεβρουάριο εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου. Σε αυτόν τον προϋπολογισμό θα προβλέπεται η αύξηση του ορίου των εθνικών ασφαλιστικών εισφορών (National Insurance) στις £9.500 από τον Απρίλιο του 2020 , μας ενημερώνουν οι Times.

H Daily Telegraph εκτιμά ότι με την αύξηση του ορίου της εθνικής ασφάλισης το εισόδημα της μέσης οικογένειας με δύο εργαζόμενους θα αυξηθεί κατά £ 200 τον χρόνο.

Στο κυβερνητικό πρόγραμμα των πρώτων εκατό ημερών , εφόσον οι Συντηρητικοί κερδίσουν τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου , προβλέπονται επιπλέον κονδύλια για την υγεία και την παιδεία , μετέδωσε το ΒΒС. Επίσης αναμένεται η αυστηροποίηση των ποινών και η κατάργηση του συστήματος της πρόωρης αυτόματης αποφυλάκισης για τους επικίνδυνους εγκληματίες. Παράλληλα οι Τόρις υπόσχονται την ενίσχυση της αστυνομίας με 20.000 αστυνομικούς και του δημόσιου συστήματος υγείας (NHS) με 50.000 νοσοκόμες.    

Ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχέδιο για την περικοπή του φόρου των εταιρειών ώστε να αποδεσμεύσει £ 6 δισεκ. για περισσότερες δημόσιες δαπάνες παράλληλα όμως θα δει να μπαίνουν στα δημόσια ταμεία £ 2,5 δισεκ. λιγότερα μετά την αύξηση του ορίου των εθνικών ασφαλιστικών εισφορών, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί να αυξήσει το κατώτατο όριο εθνικής ασφάλισης στις £ 9.500 στον πρώτο προϋπολογισμό μιας κυβέρνησης Συντηρητικών, δέσμευση που σύμφωνα με το ανεξάρτητο Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών θα σημαίνει £ 85 επιπλέον τον χρόνο στην τσέπη κάθε εργαζόμενου.

Οι προτάσεις για την αύξηση του κατώτατου ορίου εθνικών ασφαλιστικών εισφορών, στiς £ 12.500, θα ανακοινωθούν στον πρώτο προϋπολογισμό, δήλωσε ο κ. Τζόνσον.  

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το