Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ απονέμει τιμητικές διακρίσεις σε "κοινούς θνητούς"
Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ απονέμει τιμητικές διακρίσεις σε "κοινούς θνητούς"
28.12.2019 | 13:51

Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ απονέμει τιμητικές διακρίσεις σε "κοινούς θνητούς"

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ονόματα “κοινών θνητών” που με τις πράξεις τους έγιναν “ήρωες” συγκαταλέγονται στον κατάλογο των τιμητικών διακρίσεων της βασίλισσας Ελισάβετ για το έτος 2019.

Το Βρετανικό Σύστημα Τιμών (British Honours System) είναι ένα σύστημα ανταμοιβής προσώπων για την γενναιότητα, τα επιτεύγματα ή τις υπηρεσίες που παρείχαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα Βρετανική Υπερπόντια Εδάφη. Το σύστημα αυτό καθιερώθηκε από την εποχή του Γουλιέλμου του Κατακτητή τον 11ο αιώνα.

Φέτος απονέμονται τίτλοι τιμής σε αθλητές του κρίκετ, σε διαπραγματευτές του Brexit, σε γυναίκες και άνδρες που με τη δράση τους ενέπνευσαν εμάς τους υπόλοιπος, γράφει η εφημερίδα The Times. H επιλογή φέρει τη σφραγίδα της πρώην πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, σημειώνουν οι Times.

Κοινοί ήρωες πολλοί από τους τιμώμενους, υπογραμμίζει η i που εστιάζει την προσοχή της σε αυτούς οι οποίοι αφιλοκερδώς προσέφεραν βοήθεια στους συνανθρώπους τους χωρίς να αναμένουν τιμές και αναγνώριση.

Ανάμεσα στους τιμώμενους και η Ολίβια Νιούτον Τζον που 1978 πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Τζον Τραβόλτα στην κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ Grease. Η Daily Express συγχαίρει την Νιούτον Τζον επισημαίνοντας ότι της άξιζε η τιμητική διάκριση.                  

Αλλά δεν είναι τόσο ευπρόσδεκτη η απόφαση να αποδοθεί τίτλος τιμής στην πρώην Γενική Εισαγγελέα, Άλισον Σόντερς. Οι Times θεωρούν ότι άδικα έχει δοθεί τίτλος ευγενείας σε ένα πρόσωπο που έχει κατηγορηθεί ότι έχει προεδρεύσει σε μια σειρά από δίκες για βιασμό στις οποίες, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν απονεμήθηκε δικαιοσύνη.

Η κ. Σόντερς αρνείται τις σχετικές κατηγορίες και από την πλευρά της τονίζει στους Times ότι επί των ημερών της οι εισαγγελικές αρχές ανταποκρίθηκαν πολύ καλύτερα στα καθήκοντά τους σε σχέση με την περίοδο που η ίδια δεν προΐστατο της Διεύθυνσης Δημοσίας Δίωξης.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018