Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ντόναλντ Τραμπ: “Πρόεδρος για πάντα”, το μήνυμά του μετά την αθώωσή του
Ντόναλντ Τραμπ: “Πρόεδρος για πάντα”, το μήνυμά του μετά την αθώωσή του
06.02.2020 | 11:30

Ντόναλντ Τραμπ: “Πρόεδρος για πάντα”, το μήνυμά του μετά την αθώωσή του

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

“Πρόεδρος για πάντα” είναι το μήνυμα που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο Ντόναλντ Τραμπ, μερικά μόλις λεπτά ύστερα από την αθώωσή του. Η αμερικανική Γερουσία αθώωσε πλήρως, όπως αναμενόταν, τον Αμερικανό πρόεδρο στην ιστορική δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του, απαλλάσσοντας τον και από τις δύο κατηγορίες, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

“Ο Τραμπ επανέρχεται”, ο πηχυαίος πρωτοσέλιδος τίτλος στην Daily Telegraph. Στην πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες επί των δύο κατηγοριών που απήγγειλε η Βουλή των Αντιπροσώπων στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, η οποία αφορούσε την κατάχρηση εξουσίας, 52 από τους 100 γερουσιαστές έκριναν αθώο τον Αμερικανό πρόεδρο. Σε αντίθεση με την πρώτη ψηφοφορία, στη δεύτερη όλοι οι γερουσιαστές ψήφισαν βάσει της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, με τους 53 Ρεπουμπλικάνους να κρίνουν αθώο τον Αμερικανό πρόεδρο και τους 47 Δημοκρατικούς να τον κρίνουν ένοχο.

“Ο Τραμπ επιβιώνει των δύο κατηγοριών που απήγγειλε η Βουλή των Αντιπροσώπων και είναι έτοιμος να διεκδικήσει την προεδρία για άλλα τέσσερα χρόνια” , διαβάζουμε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας i. Πέραν των 47 Δημοκρατικών γερουσιαστών που έκριναν ένοχο τον Αμερικανό πρόεδρο, κατά του τελευταίου στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισε και ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Γιούτα, Μιτ Ρόμνεϊ, μας ενημερώνει η εφημερίδα.

Ο υιός του προέδρου ζήτησε αμέσως την απομπή του Ρόμνεϊ από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, γράφει η ίδια εφημερίδα i, ενώ μας θυμίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείτο ότι είχε ασκήσει πιέσεις στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι να ξεκινήσει έρευνα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα του υιού του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, που μετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma. Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι ένας από τους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατιικών για τις προεδρικές που θα διεξαχθούν στις 3 Νοέμβρίου 2020.

“Μετά την αθώωσή του, ο Τραμπ αναδεικνύεται ισχυρότερος όσο ποτέ άλλοτε”, σημειώνουν οι Times. “Το μέγεθος θετικής αποδοχής του στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα είναι μεγαλύτερο από τότε που εξελέγη πρόεδρος και κατέκτησε τον Λευκό Οίκο”, υπογραμμίζουν οι Times.

H Huffpost UK είναι της γνώμης ότι η όλη διαδικασία της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου εξελίχθηκε σε “παρωδία δίκης” με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να απορρίπτουν το αίτημα των Δημοκρατικών για την κλήτευση μαρτύρων για να καταθέσουν στη δίκη.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018