Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Δεν αποκλείεται περαιτέρω μείωση της φορολογίας
pame boreio aigaio

Βρετανία: Δεν αποκλείεται περαιτέρω μείωση της φορολογίας
15.02.2020 | 12:41

Βρετανία: Δεν αποκλείεται περαιτέρω μείωση της φορολογίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Εικασίες σήμερα στον Τύπο σχετικά με το πώς ο Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει "να οδηγήσει την οικονομία προς τα εμπρός", μετά την παραίτηση του υπουργού των Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ την Πέμπτη.

Η Daily Telegraph αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο "εξουδετέρωσης" των δημοσιονομικών κανόνων του κ. Τζάβιντ, προκειμένου να προωθήσει νέες φορολογικές περικοπές, συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης μείωσης του τέλους χαρτοσήμου και των επιτοκίων για τα επιχειρηματικά δάνεια.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο νέος υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, θα μπορούσε να καθυστερήσει την ημερομηνία- για την εξισορρόπηση του δημοσιονομικού ελλείμματος μέχρι το 2025 και να ενεργοποιήσει την αύξηση των κρατικών δαπανών, παρά τους πολιτικούς κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η απόφαση.

"Ο Ρίσι είναι σούπερσταρ. Παραμένει εντός γραμμής και αποδείχθηκε ήρεμος και ικανός (στις τηλεοπτικές κόντρες)", υπογράμμισε στους Financial Times συντηρητικός αξιωματούχος που είναι κοντά στον Τζόνσον, προσθέτοντας ότι θα του ταίριαζε απόλυτα η θέση του υπερυπουργού ανάπτυξης που εξετάζει να δημιουργήσει ο Βρετανός υπουργός. "Είναι ο αγαπημένος του υπουργός", κατέληξε ο αξιωματούχος.

Το υπερυπουργείο θα απορροφήσει τις υπηρεσίες διεθνούς εμπορίου και άμεσων ξένων επενδύσεων. Επιπλέον θα μπορεί να κάνει στοχευμένες επενδυτικές παρεμβάσεις σε περιφέρειες του Ηνωμένου Βασιλείου. "Ένας νέος πολιτικός ρόλος για μια Βρετανία που θα αποκτήσει σύντομα νέο ρόλο στη διεθνή οικονομία", γράφουν οι Financial Times.

Η αρθρογράφος της εφημερίδας i, Κέιτι Μπολς, σημειώνει ότι κ. Σούνακ κινείται "περισσότερο στο ίδιο μήκος κύματος με την 10 Ντάουνινγκ Στριτ" από ό,τι ο προκάτοχός του και ότι δεν πρόκειται "να φοβηθεί αν τα πράγματα γίνουν δύσκολα" όταν αρχίσουν οι εμπορικές συνομιλίες με την ΕΕ.

Ο τριανταενιάχρονος Σούνακ είναι απολύτως ταγμένος υπέρ του Brexit άρα έχει την εμπιστοσύνη των συντηρητικών. Επιπλέον, έχει star quality -απαραίτητο σε ένα κουρασμένο κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία για δέκα χρόνια, επισημαίνουν οι αναλυτές.

 

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018