Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το εμβόλιο

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το εμβόλιο
18.05.2020 | 12:15

Κορονοϊός – Βρετανία: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το εμβόλιο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Πολλές από τις εφημερίδες της Δευτέρας επικεντρώνονται τις προσπάθειες της κυβέρνησης το Ηνωμένο Βασίλειο να βρει ένα εμβόλιο για τον Covid-19.

Στην πρώτη του σελίδα της Daily Mail διαβάζουμε ότι το ήμιση του πληθυσμού της Βρετανίας θα έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί κατά του φονικού ιού έως τον Σεπτέμβριο - εάν η συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca έχει θετικά αποτελέσματα.

Η Daily Express μας ενημερώνει ότι οι δοκιμές προχωρούν καλά και είναι πιθανό το φθινόπωρο η Βρετανία να ηγείται της παγκόσμιας προσπάθειας ανοσοποίησης. Το κύριο άρθρο γνώμης της εφημερίδας υπογραμμίζει ότι “υπάρχει λόγος για συγκρατημένη αισιοδοξία”.

Η Sun και η Daily Telegraph εκτιμούν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι “η πρώτη χώρα στην ομάδα των κρατών για το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού”.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβει 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κορονοϊού "έως τον Σεπτέμβριο" εάν αποδειχθεί ότι λειτουργεί, ανακοίνωσε χθες ένας υπουργός της κυβέρνησης.

Ο Άλοκ Σάρμα είπε ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ένας από τους δύο “πρωτοπόρους” που δοκιμάζει ένα εμβόλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ολοκλήρωσε μια παγκόσμια συμφωνία αδειοδότησης με τον γίγαντα της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca , γράφει η Daily Mirror.

Ο υπουργός Επιχειρήσεων ισχυρίστηκε επίσης ότι εάν το εμβόλιο περάσει τις κλινικές δοκιμές - "και αυτό είναι μεγάλο εάν" - η εταιρεία θα παράγει 100 εκατομμύρια δόσεις για χρήση στη Βρετανία.

Από αυτές , η AstraZeneca θα προσπαθήσει να διαθέσει 30 εκατομμύρια δόσεις για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο "έως τον Σεπτέμβριο", είπε ο κ. Σάρμα.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν μετά από συνεχείς δοκιμές θα δείξουν ποιοί θα είναι αυτοί που θα εμβολιαστούν πρώτοι.

Μπορεί να είναι ομάδες του πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτες στην ασθένεια ή εργαζόμενοι που πρέπει να επιστρέψουν στους χώρους δουλειάς επειγόντως ή και τα δύο, σημειώνει η Mirror.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το