Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Καραντίνα δύο εβδομάδων για όσους ταξιδεύουν στη χώρα

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία: Καραντίνα δύο εβδομάδων για όσους ταξιδεύουν στη χώρα
23.05.2020 | 14:03

Κορονοϊός – Βρετανία: Καραντίνα δύο εβδομάδων για όσους ταξιδεύουν στη χώρα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

“Ας κάνουμε όλοι καλοκαιρινές διακοπές στη Βρετανία” - ο πρωτοσέλιδος τίτλος στη Daily Express του Σαββάτου, η οποία αναφέρεται στα νέα αυστηρά ταξιδιωτικά μέτρα.

Από τις 8 Ιουνίου θα τεθεί σε ισχύ η υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων για όσους φτάνουν στo Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό, από αέρος, θαλάσσης και σιδηροδρόμων, με στόχο να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, στην ενημέρωση της κυβέρνησης.

“Οι προτάσεις της υπουργού των Εσωτερικών ουσιαστικά θέτουν τέλος στα ταξίδια στο εξωτερικό για την περίοδο αιχμής των διακοπών”, σημειώνει η Express .

Στην απόφαση να υπάρξει καραντίνα δύο εβδομάδων για όσους θελήσουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι εστιάζει την προσοχή της και η εφημερίδα i .

Η κ. Πατέλ ξεκαθάρισε ότι σε όσους δεν συμμορφώνονται με το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας θα επιβάλλεται πρόστιμο, ύψους 1.000 λιρών - ποσό το οποίο μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις συνθήκες – που θα αφορά την Αγγλία, ή ποινική δίωξη με την δυνατότητα να επιβληθεί απεριόριστο ποσό.

Σε αυτή την πρώτη φάση εφαρμογής του μέτρου δεν προβλέπονται εξαιρέσεις για αφίξεις από χώρες με λίγα κρούσματα και χαμηλό ρυθμό αναπαραγωγής του κορονοϊού όπως είναι η Ελλάδα. 

Ερωτηθείσα, ωστόσο, για τις σκέψεις περί “αεροπορικών γεφυρών” με τέτοιες χώρες, κ. Πατέλ είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι “απολύτως ανοιχτή σε όλες τις ιδέες”.

Παρόλο που μπορεί να εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν “αεροπορικές γέφυρες” για συγκεκριμένους προορισμούς διακοπών, η αεροπορική βιομηχανία υπογραμμίζει ότι το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε “παρατεταμένο κλείσιμο” τις αερομεταφορές , επισημαίνει η i .

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Λονδίνο στοχεύει στη σύναψη συμφωνιών που δεν θα προβλέπουν την καραντίνα για προορισμούς όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, ήδη από τον Ιούλιο. Λέγεται επίσης ότι μπορεί να εκδίδονται τα λεγόμενα “διαβατήρια Covid”, τα οποία θα επέτρεπαν σε κάποιον που είχε τον ιό να ταξιδέψει ευρύτερα και να μην χρειάζεται να μπει σε καραντίνα κατά την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Sun εκφράζει την αισιοδοξία της ότι τελικά θα βρεθεί κάποια λύση για τα ταξίδια στο εξωτερικό και προτρέπει τους αναγνώστες της να μη χάνουν τις ελπίδες τους για τις καλοκαιρινές διακοπές.

“Aσφαλείς διάδρομοι ίσως ανοίξουν μέχρι τον Ιούλιο, αλλά μην κάνετε κάποια κράτηση ακόμη”, υπογραμμίζει η Sun.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το