Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: “Συνοριακή φάρσα” η καραντίνα για τους ταξιδιώτες, εκτιμούν ανώτατοι αξιωματούχοι

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία: “Συνοριακή φάρσα” η καραντίνα για τους ταξιδιώτες, εκτιμούν ανώτατοι αξιωματούχοι
30.05.2020 | 12:59

Κορονοϊός – Βρετανία: “Συνοριακή φάρσα” η καραντίνα για τους ταξιδιώτες, εκτιμούν ανώτατοι αξιωματούχοι

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

“Συνοριακή φάρσα” χαρακτηρίζει η Daily Mail την απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή καραντίνας δύο εβδομάδων για όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο . Ανώτατοι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ότι ο σχέδιο είναι ανεφάρμοστο , σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που διέρρευσε στον τύπο.

Η απόφαση για την καραντίνα των 14 ημερών αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 8 Ιουνίου και ορισμένοι θεωρούν ότι οι αρνητικές αντιδράσεις για την εφαρμογή του σχεδίου είναι υπερβολικές ενώ δεν αποκλείουν τελικά η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αποδυνάμωση του ή ακόμη και στην κατάργηση του, γράφει η Mail.

Ένα “γρήγορο τεστ” για τον κορονοϊό διάρκειας 20 λεπτών αντί για καραντίνα δύο εβδομάδων εξετάζεται από τους υπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου στην προσπάθεια της χώρας να μην χαθούν οι καλοκαιρινές διακοπές τους και με την Ελλάδα να αποτελεί νούμερο ένα στόχο, επισημαίνουν οι εφημερίδες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun η νέα πρόταση ελπίζει να επιτρέψει στους Βρετανούς να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό φέτος, χωρίς να χρειάζεται να απομονωθούν για δύο εβδομάδες όταν επιστρέφουν στη χώρα. Η 14ήμερη καραντίνα, η οποία επιβεβαιώθηκε από την υπουργό Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, θα επηρεάσει τόσο τους τουρίστες όσο και τους Βρετανούς υπηκόους, τονίζουν διευθυντικά στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας που σημειώνουν ότι θα αποβεί καταστροφική για τον κλάδο.

Ωστόσο, το νέο τεστ μπορεί να διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα για να επιβεβαιώσει εάν ο ταξιδιώτης είναι θετικός στον ιό. Το τεστ εξετάζεται από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που περιλαμβάνει επιστήμονες, υπουργούς, δημόσιους υπαλλήλους και ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιρειών. 

Πηγή του Τμήματος Μεταφορών δήλωσε στην Telegraph: “Αυτό που επιδιώκεται είναι ένα αμοιβαίως αναγνωρισμένο τεστ όπου ένας ξένος επιχειρηματίας, για παράδειγμα, θα κάνει τεστ μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη του πτήση”. Πρόσθεσε επίσης ότι θα επιτρέψει στους “ανθρώπους να ταξιδεύουν αλλά θα διασφαλίζεται ταυτόχρονα η δημόσια υγεία”.

Εκπρόσωπος του οργανισμού Airlines UK που εκπροσωπεί τις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες δήλωσε στην Daily Mail ότι είναι σε εξέλιξη συζήτηση με τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης Τζόνσον για τον καθορισμό κριτηρίων που θα επιτρέψουν τα ταξίδια από το εξωτερικό χωρίς περιορισμούς.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών που επικαλείται η ίδια εφημερίδα είπε ότι η ιδέα των αεροπορικών γεφυρών «εξετάζεται προσεκτικά», αλλά προέχει η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τους Times, η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη εμπλακεί σε συζητήσεις με την πορτογαλική κυβέρνηση για την πιθανότητα δημιουργίας αεροπορικής γέφυρας μεταξύ των δύο χωρών. Ο Βρετανός πρέσβης στην Ισπανία, εξάλλου, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν τακτική επαφή για θέματα που αφορούν την πανδημία και τη διαχείρισή της.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel