Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Εν αναμονή του κυβερνητικού σχεδίου για τη “νέα κανονικότητα”

banner roots

Βρετανία: Εν αναμονή του κυβερνητικού σχεδίου για τη “νέα κανονικότητα”
20.06.2020 | 13:04

Βρετανία: Εν αναμονή του κυβερνητικού σχεδίου για τη “νέα κανονικότητα”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Πολλά πρωτοσέλιδα σήμερα προσβλέπουν στη “νέα κανονικότητα”, καθώς η κυβέρνηση προετοιμάζεται να χαλαρώσει ακόμη περισσότερο τους περιορισμούς του lockdown στην Αγγλία.

Οι Times αναφέρουν ότι έχουν δει λεπτομέρειες ενός σχεδίου για την επανεκίνηση της βιομηχανίας φιλοξενίας και τουρισμού από τις 4 Ιουλίου , με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προκορονοϊού περίοδο.

Το κυβερνητικό σχέδιο για τη “νέα κανονικότητα” προβλέπει ανάμεσα στα άλλα την “αστυνόμευση” των pubs ώστε οι πελάτες να συμμορφώνονται με τον κανόνα της κοινωνικής απόστασης ενώ οι σερβιτόροι που εργάζονται στα εστιατόρια θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους κάθε φορά που σερβίρουν διαφορετικό τραπέζι. .

Για την Daily Express το επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι οι διακοπές στο εξωτερικό. Εντός των ημερών αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για τα ταξίδια εκτός Βρετανίας , αν και σε περιορισμό αριθμό χωρών.

Σύμφωνα με την Telegraph στις 29 Ιουνίου οπότε και αναθεωρούνται κατά το νόμο τα μέτρα θα ανακοινωθεί ότι στις 4 Ιουλίου η 14ημερη καραντίνα θα αρθεί για ένα μικρό αριθμό χωρών οι οποίες κατάφεραν να κρατήσουν τα επίπεδα της διασποράς του κορονοϊού σε χαμηλά επίπεδα.

Ως αγαπημένος προορισμός διακοπών μεταξύ των Βρετανών, υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα να είναι μία από τις “μικρές ομάδες χωρών” με τις οποίες η κυβέρνηση συζητά για την δημιουργία αερογέφυρας.

Οι πτήσεις έχουν ξαναρχίσει από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ορισμένες τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη ενώ το αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου ανοίγει κανονικά, αρχίζοντας τις πτήσεις από τις 21 Ιουνίου.

Tα καταστήματα λιανικής θα επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα στην Ουαλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αποκεντρωμένης διοίκησης σχετικά με την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών του lockdown, ενώ από τις 6 Ιουλίου θα ανοίξουν για τους πολίτες και οι τουριστικές τοποθεσίες, καθώς θα αρθεί ο περιορισμός της μετακίνησης σε απόσταση πέντε μιλίων.

Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Μαρκ Ντρέικφορντ, ανακοίνωσε για τις τουριστικές περιοχές ότι θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία τα καταλύματα που διαθέτουν πλήρως αυτόνομη κουζίνα και μπάνιο, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων, των ενοικιαζόμενων δωματίων και των κάμπινγκ που λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το