Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Bρετανία: Ανάβει το πράσινο φως για τις διακοπές στη Μεσόγειο
facebook seminaria
Bρετανία: Ανάβει το πράσινο φως για τις διακοπές στη Μεσόγειο
27.06.2020 | 12:49

Bρετανία: Ανάβει το πράσινο φως για τις διακοπές στη Μεσόγειο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η αναμενόμενη απόφαση της κυβέρνησης για χαλάρωση των περιορισμών για τα ταξίδια στο εξωτερικό από τον επόμενο μήνα είναι το πρώτο θέμα στα περισσότερα φύλλα του Σαββάτου. "Άναψε το πράσινο φως για τις διακοπές", είναι ο τίτλος στη Mirror. “Η περίοδος των διακοπών αρχίζει ξανά”, γράφουν οι Times.

Η Daily Mail επισημαίνει ότι οι Βρετανοί μπορούν τώρα “να πετάξουν με προορισμό τον ήλιο και τη θάλασσα έχοντας έκπτωση στις διακοπές τους έως και 70%”. H εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσφέρουν εκπτώσεις ρεκόρ για ταξίδια στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Κατά τα φαινόμενα, σύμφωνα με την Daily Telegraph, οι Βρετανοί παραθεριστές που προσπαθούν να κλείσουν κατοικίες με κήπο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν ασυνήθιστα έντονο ανταγωνισμό από τους ντόπιους που κανονικά θα πήγαιναν στο εξωτερικό - αλλά αποφάσισαν ότι είναι ασφαλέστερο να μείνoυν φέτος στη χώρα τους.

Ένα πρακτορείο που διαχειρίζεται χιλιάδες εξοχικές κατοικίες σημείωσε στην Telegraph ότι το 35% των κρατήσεων για βίλες στη Γαλλία έχει καταληφθεί από τους Γάλλους σε σχέση με το 5% σε μία κανονική χρονιά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ζήτηση για εξοχικές κατοικίες έχει αυξηθεί φέτος το καλοκαίρι, επειδή δίνουν στις οικογένειες την ευκαιρία να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης που μπορεί να προκληθεί με την παραμονή τους σε ξενοδοχεία ή κάμπινγκ.

To σχετικό δημοσίευμα της Telegraph αναφέρει ότι η ανακοίνωση των νέων ταξιδιωτικών ρυθμίσεων θα γίνει πριν από μια εβδομάδα κατά την οποία ο πρωθυπουργός "θα προσπαθήσει να εστιάσει το μυαλό του έθνους στο να βγει από το lockdown και να οικοδομήσει μια μετα-Covid οικονομία". Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να κάνει ομιλία στη βόρεια Αγγλία την ερχόμενη Τρίτη, εκθέτοντας το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της ύφεσης. Τα βασικά θέματα της ομιλίας του Βρετανού πρωθυπουργού θα είναι η απασχόληση, η υγεία και η στέγαση. Η Telegraph τονίζει ότι ο Μπόρις Τζόνσον ελπίζει ότι η ομιλία του "θα τον επαναφέρει σταθερά στην πρώτη θέση στο μέτωπο της πολιτικής μετά από μήνες διαχείρισης της κρίσης".

Για τον Guardian η χαλάρωση των περιορισμών έγινε πολύ γρήγορα. Η εφημερίδα θεωρεί ότι η κοσμοσυροή που παρατηρήθηκε στις παραλίες της νότιας Αγγλίας αυτή την εβδομάδα , όπως στο Μπόρνμουθ, είναι αποτέλεσμα του κεντρικού μηνύματος από τη μεριά της κυβέρνησης που προέβαλε τις θετικές επιπτώσεις για την οικονομία που θα έχει η άρση του lockdown και όχι τους κινδύνους για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της πανδημίας.

"Είναι ανεξήγητο ... γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει τα απαγορευτικά μέτρα, ενώ οι καθημερινές λοιμώξεις εξακολουθούν να κυμαίνονται σε τετραψήφιους αριθμούς και ορισμένοι προβλέπουν ότι αριθμός των θανάτων από τον Covid-19 θα ανέλθει σε 20.000 μέχρι τον επόμενο Απρίλιο. Παράλληλα ακόμη δεν έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα ενός συστήματος ελέγχου, εντοπισμού και απομόνωσης", γράφει ο Guardian.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018