Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Αναμένεται η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική στα καταστήματα και στους δημόσιους κλειστούς χώρους

the roots web banners 06

Κορονοϊός – Βρετανία : Αναμένεται η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική στα καταστήματα και στους δημόσιους κλειστούς χώρους
11.07.2020 | 13:05

Κορονοϊός – Βρετανία : Αναμένεται η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική στα καταστήματα και στους δημόσιους κλειστούς χώρους

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Πολλές εφημερίδες εμφανίζουν σήμερα στην πρώτη σελίδα τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να φορά μάσκα δημόσια καθώς για πρώτη φορά υπαινίχθηκε χθες ότι η χρήση μάσκας μπορεί να γίνει υποχρεωτική στα καταστήματα και σε άλλους δημόσιους χώρους.

"Όντως πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε αυστηρότεροι, επιμένοντας να φορά ο κόσμος μάσκες σε κλειστούς χώρους, όπου συναντιούνται με ανθρώπους με τους οποίους δεν έρχονται συνήθως σε επαφή", ανέφερε ο Τζόνσον σε μια προηχογραφημένη συζήτηση με πολίτες.

"Για αυτό είναι ήδη υποχρεωτική (η μάσκα) στις δημόσιες συγκοινωνίες και εξετάζουμε τρόπους ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι θα τηρούν το μέτρο για παράδειγμα στα καταστήματα όπου (…) υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης" του νέου κορονοϊού, πρόσθεσε.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στους Times ότι θα πρόκειται για ένα “δίκαιο μέτρο” και ότι ο νέος κανόνας θα αρχίσει να ισχύει μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η Daily Telegraph σημειώνει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει στάση "μετά από από μέρες επικρίσεων κατά υπουργών για το γεγονός ότι δεν δίνουν το καλό παράδειγμα στο κοινό όταν δεν φορούν μάσκες”. .

Ακόμα και ο ράπερ Eminem, μας ενημερώνει ο Guardian, έχει κυκλοφορήσει ένα τραγούδι στο οποίο είναι ιδιαίτερα επικριτικός για εκείνους που αρνούνται στα μέσα μεταφοράς και σε κλειστούς δημόσιους χώρους να χρησιμοποιήσουν μάσκα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το