Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Υπό απαγόρευση σκέπτεται να θέσει την Huawei ο Μπόρις Τζόνσον

banner roots

Βρετανία: Υπό απαγόρευση σκέπτεται να θέσει την Huawei ο Μπόρις Τζόνσον
14.07.2020 | 11:40

Βρετανία: Υπό απαγόρευση σκέπτεται να θέσει την Huawei ο Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Με την κυβέρνηση να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να αποκλείσει την Huawei από τα δίκτυα 5G του Ηνωμένου Βασιλείου, υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τη νέα πολιτική, καθώς και για τις αντιδράσεις των βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος.

Η Telegraph εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον "θα υποκύψει στις απαιτήσεις των backbenchers του"- των βουλευτών εκτός που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση - θέτοντας υπό απαγόρευση την κινεζική εταιρεία από το επόμενο έτος, με σκοπό να αφαιρέσει όλες τις υποδομές της έως το 2024.

Ωστόσο, οι Times αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα εξετάσουν σχέδια που θα προβλέπουν τη μερική χρήση της τεχνολογίας που έχει να προσφέρει η Huawei μέχρι το 2027 – ενώ ο Guardian σημειώνει ότι οι “αντάρτες” βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προετοιμάζονται να “εντείνουν την αντίθεσή τους”, εκτός εάν γίνουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα της εθνικής του ασφάλειας σε ό,τι αφορά την απόφαση την οποία θα λάβει η κυβέρνησή του για τον ρόλο του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Huawei στην ανάπτυξη του δικτύου 5G της χώρας, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ τη Δευτέρα.

"Η εθνική ασφάλεια έρχεται πρώτη και γνωρίζω ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και η κυβέρνηση στο σύνολό της θα θέσουν ως τεράστια προτεραιότητα το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας", ανέφερε ο κ. Μπάκλαντ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το