Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Συνεχίζεται ο αγώνας του Μάρκους Ράσφορντ κατά της παιδικής φτώχειας

banner roots

Βρετανία: Συνεχίζεται ο αγώνας του Μάρκους Ράσφορντ κατά της παιδικής φτώχειας
24.10.2020 | 13:54

Βρετανία: Συνεχίζεται ο αγώνας του Μάρκους Ράσφορντ κατά της παιδικής φτώχειας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

“Η καλωσύνη των ξένων” – ο πρωτοσέλιδος τίτλος σήμερα στην εφημερίδα i. To σχετικό άρθρο αναφέρεται στην τεράστια ανταπόκριση της κοινής γνώμης που είχε η έκκληση του ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, να συνεχιστεί η προσφορά δωρεάν γευμάτων σε παιδιά φτωχών οικογενειών, κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του φθινοπώρου που αρχίζουν την Δευτέρα. Επιχειρήσεις, όπως παμπ, καφετέριες και εστιατόρια έσπευσαν να “τείνουν χείρα βοηθείας”, σημειώνει η i.

Ο Ράσφορντ από την έναρξη της πανδημίας έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες με στόχο να βοηθήσει τις οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά αυτούς τους μήνες. Κατάφερε να συνεχίσουν να μοιράζονται γεύματα στους μαθητές των σχολείων και για τον αγώνα του κατά της παιδικής φτώχειας η βασίλισσα Ελισάβετ τον έχρισε μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Επιθυμία του Μλαρκους Ράσφοντ ήταν και είναι να συνεχιστεί η διάθεση των τροφίμων για τα φτωχά παιδιά και να υπάρξει ειδικός προγραμματισμός για τα Χριστούγεννα του 2020 και το Πάσχα του 2021, αλλά η πρόταση του απορρίφθηκε τελικά από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Η άρνηση της πλειοψηφίας των βουλευτών να παρατείνει το πρόγραμμα για τα δωρεάν γεύματα στα σχολεία , επικρίνεται από τις περισσότερες εφημερίδες. “Η αντίδραση του έθνους ντροπιάζει τους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος” – υπογραμμίζει η Daily Mirror. “Η κυβέρνηση πρέπει να ντρέπεται”, τόνισε η βουλευτής του Εργατικού κόμματος Λούσι Πάουελ.

Πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν δεσμευτεί ότι θα συμβάλλουν στην προσπάθεια “για ένα πιάτο φαγητό” για τα παιδιά που έχουν άμεση ανάγκη, γράφει ο Guardian. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να υπαναχωρήσει και να επανεξετάσει το ζήτημα , εκτιμά η εφημερίδα. Ίσως αποφασίσει να δίνονται δωρεάν γεύματα σε παιδιά στους χώρους αθλοπαιδιών και αναψυχής κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών, προσθέτει. Αλλά, κατά τα φαινόμενα, υπάρχουν ενστάσεις από το υπουργείο των Οικονομικών ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με την εφημερίδα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το