Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Επίκειται γενικό lockdown - “Είναι ο μόνος τρόπος να σωθούν τα Χριστούγεννα”, λένε οι επιστήμονες

banner roots

Κορονοϊός – Βρετανία: Επίκειται γενικό lockdown - “Είναι ο μόνος τρόπος να σωθούν τα Χριστούγεννα”, λένε οι επιστήμονες
31.10.2020 | 13:38

Κορονοϊός – Βρετανία: Επίκειται γενικό lockdown - “Είναι ο μόνος τρόπος να σωθούν τα Χριστούγεννα”, λένε οι επιστήμονες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Daily Mail δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει την Δευτέρα ένα νέο καθολικό lockdown. Τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή την Τετάρτη (4η Νοεμβρίου) και να ισχύσουν ως την 1η Δεκεμβρίου.

Η εφημερίδα γράφει ότι η ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού σημαίνει ότι ο κ. Τζόνσον αντιμετωπίζει τώρα ένα “κρίσιμο Σαββατοκύριακο” για να προσδιορίσει ακριβώς ποια μορφή θα πάρουν οι περιορισμοί και πόσο θα διαρκέσουν.

Ο πηχυαίος πρωτοσέλιδος τίτλος στους Times προειδοποιεί επίσης ότι "Προβάλλει απειλητικά ένα lockdown σε εθνική κλίμακα”.

Οι Times μας ενημερώνουν ότι θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση την Δευτέρα μετά την έντονη ανησυχία που έχουν εκφράσει οι σύμβουλοι της κυβέρνησης για την τεράστια πίεση που θα αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Οι Times αναφέρουν στα νέα μέτρα θα προβλέπεται η αναστολή της λειτουργίας όλων των καταστημάτων και των επιχειρήσεων εξαιρουμένων όσων κρίνεται πως είναι απολύτως απαραίτητο” να συνεχίσουν και των “εκπαιδευτικών ιδρυμάτων” (βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων).

Το κύριο άρθρο της Sun στρέφεται ενάντια στην προοπτική ενός νέου lockdown.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι τα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών δείχνουν ότι οι περιπτώσεις Covid “δεν είναι εκτός ελέγχου” και εκτιμά ότι το καθολικό lockdown θα αποδειχθεί “καταστροφικό” για ασθενείς με καρκίνο και για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Πάντως, η επιβολή των νέων μέτρων τελεί ακόμη υπό συζήτηση και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, γράφουν οι Times που επικαλούνται ανώτερη κυβερνητική πηγή. Οι αποφάσεις αναμένεται να παρθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά από πίεση που δέχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός από τους επιστήμονές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως αν δεν ληφθούν και άλλα μέτρα τον χειμώνα θα νοσήσουν και θα πεθάνουν 85.000 άνθρωποι.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το