Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κoρονοϊός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown μετά τις γιορτές

the roots web banners 06

Βρετανία – Κoρονοϊός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown μετά τις γιορτές
22.12.2020 | 10:43

Βρετανία – Κoρονοϊός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown μετά τις γιορτές

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

H ραγδαία εξάπλωση του μεταλλαγμένου ιού συνεχίζει να ανησυχεί την κυβέρνηση. Σύμφωνα τους Times, ο "μεταλλαγμένος ιός είναι παντού". H εφημερίδα προβάλλει την προειδοποίηση από τον επιστημονικό σύμβουλο σερ Πάτρικ Βάλανς ότι κρούσματα του νέου στελέχους του Covid έχουν ήδη εμφανιστεί σε όλη τη χώρα - και οι αυστηρότεροι περιορισμοί για τις περιοχές της Αγγλίας που δεν είναι ήδη στη βαθμίδα τέσσερα είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να ισχύουν.

Η Daily Mail γράφει ότι ο σύμβουλος της κυβέρνησης δεν αποκλείει ένα νέο καθολικό lockdown ενώ η Daily Express προβλέπει ότι περαιτέρω περιορισμοί θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ "εντός ημερών".

Ο καθηγητής Άντριου Χέιγορτντ - ο οποίος είναι ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες - επισημαίνει στον Guardian ότι η πανδημία έχει εισέλθει σε μια "πραγματικά κρίσιμη φάση" και απαιτείται αποφασιστική δράση.

Στην πρώτη σελίδα της, η Daily Telegraph αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση τα σχολεία στην Αγγλία να παραμείνουν κλειστά για όλο τον Ιανουάριο, εν μέσω φόβων ότι το νέο στέλεχος εξαπλώνεται ταχύτερα μεταξύ των παιδιών.

"Η Βρετανία σε απομόνωση" - o τίτλος στην Daily Mirror, η οποία σημειώνει ότι περισσότερες από 40 χώρες έχουν πλέον ακυρώσει πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της νέας μετάλλαξης του ιού.

Η Telegraph αναφέρει ότι η κυβέρνηση καταρτίζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να γίνουν τεστ Covid σε όλους τους οδηγούς φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα από τη Μάγχη, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η αναστάτωση στα λιμάνια. Η εφημερίδα πιστεύει ότι Γάλλοι αξιωματούχοι πιέζουν τους μεταφορείς να υποβληθούν σε τεστ Covid, για τα οποία προβλέπονται μακρές αναμονές για να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.

Οι Times σημειώνουν ότι η ταχύτερη ολοκλήρωση των τεστ θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, αλλά προσθέτει ότι με χιλιάδες οδηγούς να περιμένουν να κάνουν τον έλεγχο η όλη επιχείρηση μπορεί να αποδειχθεί - "ένας σημαντικός υλικοτεχνικός πονοκέφαλος".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel