Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Ξενοδοχεία στην υπηρεσία του NHS λόγω της δραματικής υπερφόρτωσης των νοσοκομείων

banner roots

Βρετανία – Κορονοϊός: Ξενοδοχεία στην υπηρεσία του NHS λόγω της δραματικής υπερφόρτωσης των νοσοκομείων
13.01.2021 | 10:48

Βρετανία – Κορονοϊός: Ξενοδοχεία στην υπηρεσία του NHS λόγω της δραματικής υπερφόρτωσης των νοσοκομείων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο Guardian αναφέρει ότι χιλιάδες ασθενείς πρόκειται να πάρουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία και να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία ή ακόμα και σε οίκους ευγηρίας, για να ελευθερώσουν κρεβάτια για τους πιο σοβαρά ασθενείς Covid.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι δεν θα απαιτείται πάντα το τεστ Covid να είναι αρνητικό για να αποχωρήσει ο ασθενής από το νοσοκομείο εφόσον ενώ βρισκόταν σε απομόνωση για 14 ημέρες δεν παρουσίασε συμπτώματα της νόσου.

Μας ενημερώνει επίσης ο Guardian ότι οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας ξενοδοχείων Best Western έχουν ήδη αρχίσει να δέχονται ασθενείς Covid από το νοσοκομείο King's College σε ένα από τα ξενοδοχεία του ομίλου στο Κρόϊντον στο νότιο Λονδίνο.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Best Western θα μπορούσε να καταλήξει να προσφέρει 5.000 κρεβάτια στο NHS, γράφει ο Guardian.

Η Daily Telegraph επισημαίνει ότι ορισμένα ιατρεία ίσως αναγκασθούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία του εμβολιασμού ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στα υπόλοιπα ιατρεία της χώρας να προμηθευτούν τον ικανό αριθμό εμβολίων για να καλύψουν τη διαφορά.

Ένας ιατρός σημειώνει στην Telegraph ότι η παράδοση των εμβολίων σε κέντρα μαζικού εμβολιασμού έχει στερήσει από τα τοπικά ιατρεία και τις κλινικές να έχουν τον επαρκή αριθμό εμβολίων. Η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει ότι δεν έχει ζητηθεί από τους οικογενειακούς ιατρούς να επιβραδύνουν τους εμβολιασμούς, αλλά ότι οι περιοχές που έχουν μείνει πίσω έχουν προτεραιότητα.

Η εφημερίδα i καταλήγει στο συμπέρασμα ότι από τα επίσημα στοιχεία γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε καλό δρόμο για να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να εμβολιάσει 15 εκατομμύρια ανθρώπους υψηλού κινδύνου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι 145.000 άτομα εμβολιαστήκαν χθες, αλλά η i τονίζει ότι ο αριθμός αυτός πρέπει να φτάσει τις 350.000 την ημέρα, αν ο στόχος της κυβέρνησης πρόκειται να επιτευχθεί.

Οι Financial Times γράφουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον συγκρούσθηκε με ανώτατα στελέχη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) για τη διαδικασία του εμβολιασμού. “Ανταλλάχτηκαν σκληρές κουβέντες γιατί ορισμένα μέλη του προσωπικού πρώτης γραμμής εμβολιάστηκαν πριν από τους ανθρώπους που ήταν άνω των 80 ετών”, διαβάζουμε στους Financial Times.

Οι πληροφορίες για τέτοιες εντάσεις έχουν απορριφθεί ως αβάσιμες από την Ντάουνινγκ Στριτ, αναφέρουν οι FT, και τα πράγματα έχουν βελτιωθεί από τότε, προσθέτει η εφημερίδα. Σε μια “ένδειξη του επείγοντος”, οι FT προσθέτουν, ότι ο κ. Τζόνσον ενέκρινε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για ένα κέντρο εμβολιασμού που θα είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel