Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία - Κορονοϊός: “Τέσσερα βήματα” αποδέσμευσης της χώρας από τους περιορισμούς Covid

banner roots

Βρετανία - Κορονοϊός: “Τέσσερα βήματα” αποδέσμευσης της χώρας από τους περιορισμούς Covid
22.02.2021 | 10:46

Βρετανία - Κορονοϊός: “Τέσσερα βήματα” αποδέσμευσης της χώρας από τους περιορισμούς Covid

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο “οδικός χάρτης” του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τη χαλάρωση των κανόνων του lockdown στην Αγγλία είναι το πρώτο θέμα στις περισσότερες εφημερίδες.

Οι Times αναφέρουν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει “τέσσερα βήματα” αποδέσμευσης της χώρας από τα περιοριστικά μέτρα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Guardian, η κοινωνική επαφή με τα αγαπημένα πρόσωπα θα έχει προτεραιότητα έναντι της επαναλειτουργίας των καταστημάτων και των χώρων φιλοξενίας (εστιατόρια, παμπ, κλπ.) - με τα σχολικά αθλήματα και τα οικογενειακά πικνίκ να προηγούνται.

"Επιστροφή στην ύπαιθρο" είναι ο τίτλος της Daily Mirror.

Η Daily Telegraph υπογραμμίζει ότι η άρση του lockdown θα είναι σταδιακή- “μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σε μια περίοδο τεσσάρων μηνών” - με τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και την καθοδήγηση οι εργαζόμενοι εάν έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι να παραμένουν σε ισχύ για το εγγύς μέλλον.

Ο τίτλος της Daily Express αντικατοπτρίζει το μήνυμα του πρωθυπουργού: "Θα κάνουμε ένα προσεκτικό βήμα κάθε φορά".

Για την Daily Mail, θα είναι μια "αργή πορεία προς την ελευθερία". Ωστόσο, προσθέτει η εφημερίδα, συνιστά “πλήγμα” για πολλές οικογένειες, το γεγονός δεν θα τους επιτραπεί να κάνουν διακοπές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα.

H Mail μας ενημερώνει ότι φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει ότι η επανάληψη των επισκέψεων σε οίκους ευγηρίας στην Αγγλία από τον επόμενο μήνα είναι μια απόφαση "πολύ λίγη που ελήφθη πολύ αργά" για κάποιους ένοικους, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν πλέον τους συγγενείς τους.

Η εφημερίδα δημοσιεύει “τρομακτικές εικόνες” – όπως χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες - ανθρώπων που αποκαλύπτουν τις οδυνηρές συνέπειες των περιορισμών στους τρόφιμους των οίκων ευγηρίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι εικόνες πριν και μετά δείχνουν πώς η ψυχική και σωματική υγεία αυτών των ανθρώπων που εδώ και μήνες δεν μπορούν να συναντηθούν με τους αγαπημένους τους έχουν υποστεί ”σοβαρότατο πλήγμα”.

Παρουσιάζει μια 80χρονη γυναίκα που πάντα υπερηφανευόταν για την εμφάνισή της - φορώντας κραγιόν και κάνοντας τα μαλλιά της κάθε μέρα - αλλά τώρα δεν αναγνωρίζει τον εαυτό της στον καθρέφτη.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το