Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Θεαματική αύξηση στις κρατήσεις για διακοπές, ψηλά στις προτιμήσεις η Κρήτη

banner roots

Βρετανία: Θεαματική αύξηση στις κρατήσεις για διακοπές, ψηλά στις προτιμήσεις η Κρήτη
24.02.2021 | 10:31

Βρετανία: Θεαματική αύξηση στις κρατήσεις για διακοπές, ψηλά στις προτιμήσεις η Κρήτη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Μετά από την ανακοίνωση από τον Μπόρις Τζόνσον του “σχεδίου εξόδου” από το lockdown, οι μεγάλες ταξιδιωτικές και οι αεροπορικές εταιρείες είδαν το ενδιαφέρον των Βρετανών να εκτοξεύεται - Στις πρώτες θέσεις η Κρήτη.

Ο Guardian και η Daily Mirror σημειώνουν σε δημοσιεύματά τους πως οι Βρετανοί θα μπορέσουν να επισκεφτούν την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να “υποδεχτεί τον κόσμο” και πως θα ανοίξει και πάλι τις διεθνείς πτήσεις προς τη χώρα στα δύο μεγάλα αεροδρόμια από τα μέσα Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων και αεροδρομίων από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό σημειώνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Guardian.

Τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης εξακολουθούν να επικεντρώνονται στον τρόπο με τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξέλθει από το lockdown. "Ταχύτερη η πορεία προς την ελευθερία, αν οι εμβολιασμοί υπερβαίνουν τις προσδοκίες" - ο κύριος τίτλος στην Daily Telegraph.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ανώτερη κυβερνητική πηγή έχει προτείνει οι ημερομηνίες για την άρση των περιορισμών Covid που ορίζονται στον επίσημο οδικό χάρτη για την άρση των περιορισμών ίσως αλλάξουν - εάν τα δεδομένα σχετικά με τον αντίκτυπο του εμβολιασμού του πληθυσμού μπορούν να στηρίξουν μια τέτοια απόφαση.

Η πηγή τονίζει ότι οποιαδήποτε κίνηση για επίσπευση των πραγμάτων είναι απίθανο να σημειωθεί πριν τον Μάϊο. Η κυβέρνηση επιμένει ότι οι ημερομηνίες που έχουν οριστεί για άρση των περιορισμών είναι οι νωρίτερες δυνατές - και οποιαδήποτε άλλη πρόταση μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι λάθος.

Για πολλές εφημερίδες το επίκεντρο παραμένει η προοπτική, αν και επισφαλής, των θερινών διακοπών στο εξωτερικό. Η Daily Mirror επισημαίνει την τεράστια αύξηση της ζήτησης για “καλοκαιρινές αποδράσεις ηλιοφάνειας” - ή όπως το θέτει η Daily Express, "ένας πανικός για τη μεγάλη απόδραση" με τις εταιρείες να βλέπουν μια αύξηση 600% στις κρατήσεις.

Η Daily Mail ισχυρίζεται ότι επωφελούνται επίσης οι πάροχοι διακοπών στο εσωτερικό της χώρας. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πολλές εταιρείες διακοπών "εξαργυρώνουν" το αισιόδοξο κλίμα που έχει δημιουργηθεί διπλασιάζοντας τις τιμές για τις εξοχικές κατοικίες.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το