Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Αμφιβολίες για τα μαζικά rapid test - Πληροφορίες για μπαράζ από ψευδή θετικά αποτελέσματα

banner roots

Βρετανία: Αμφιβολίες για τα μαζικά rapid test - Πληροφορίες για μπαράζ από ψευδή θετικά αποτελέσματα
16.04.2021 | 14:46

Βρετανία: Αμφιβολίες για τα μαζικά rapid test - Πληροφορίες για μπαράζ από ψευδή θετικά αποτελέσματα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Τις αμφιβολίες τους σχετικά με την αξιοπιστία και εγκυρότητα των rapid test εκφράζουν ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Βρετανία, κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου» για τη μαζική χρήση των ταχέων τεστ για τον κορονοϊό, καθώς μόλις το 2%-10% των θετικών αποτελεσμάτων φέρονται να είναι ορθά σε μέρη με χαμηλά ποσοστά μετάδοσης της COVID-19.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος διεξαγωγής τεστ για τον κορονοϊό, βάσει του οποίου οι πολίτες δικαιούνται δύο rapid test εβδομαδιαίως, τα οποία μπορούν να γίνουν και κατ' οίκον.

Εντούτοις, σε e-mails που έχουν διαρρεύσει και στα οποία έχει αποκτήσει πρόσβαση η βρετανική εφημερίδα “The Guardian φαίνονται οι ενστάσεις ανώτατων αξιωματούχων που φέρονται να εξετάζουν τη μείωση των rapid tests σε ανθρώπους που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα COVID, λόγω ενός μεγάλου αριθμού ψευδών θετικών αποτελεσμάτων.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο Μπεν Ντάισον, εκτελεστικός διευθυντής στρατηγικής στην υπηρεσία Υγείας της Αγγλίας και σύμβουλος του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ, τόνισε την "αρκετά επείγουσα ανάγκη για αποφάσεις" σχετικά με "το σημείο στο οποίο θα σταματήσουμε να προσφέρουμε ασυμπτωματικούς ελέγχους".

Ο κ. Ντάισον πρόσθεσε ότι η εκτελεστική επιτροπή της υπηρεσίας Υγείας, η οποία περιλαμβάνει τον κ. Χάνκοκ και τον επικεφαλής ελέγχων και ιχνηλάτησης του NHS, Ντίντο Χάρντινγκ, θα πρέπει σύντομα να αποφασίσει εάν η απαίτηση αυτοαπομόνωσης των ανθρώπων πριν από ένα επιβεβαιωμένο τεστ PCR "παύει να είναι λογική" σε περιοχές χαμηλής μόλυνσης όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι λάθος ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το