Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Αυξάνεται ο αριθμός των λοιμώξεων Covid στους νέους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί

banner roots

Βρετανία: Αυξάνεται ο αριθμός των λοιμώξεων Covid στους νέους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί
17.06.2021 | 15:11

Βρετανία: Αυξάνεται ο αριθμός των λοιμώξεων Covid στους νέους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο αριθμός των λοιμώξεων Covid-19 στην Αγγλία αυξάνεται, υπογραμμίζουν οι επιστήμονες, με ένα σημαντικό αριθμό λοιμώξεων να αφορά τους νέους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Η έρευνα React-1, επικεντρώθηκε στην περίοδο από τις 20 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις, με βάση τα τελευταία ημερήσια στοιχεία, ότι η διασπορά του ιού μπορεί να έχει αρχίσει να επιβραδύνεται.

Η αύξηση των εμβολιασμών σε νεότερους ανθρώπους είναι το κλειδί για τη μείωση της περαιτέρω εξάπλωσης της ασθένειας, σημειώνουν ερευνητές από το Imperial College του πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Από πέρυσι, η ομάδα έρευνας του Imperial College καλεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού για να κάνει τα τεστ Covid.

Κατά την περίοδο 20 Μαϊου – 7 Ιουνίου από τα 108.911 άτομα που εξετάστηκαν, τα 135 ήταν θετικά - μια αύξηση από 0,1% σε 0,15%.

Οι περισσότερες περιπτώσεις ήταν στις ηλικιακές ομάδες μεταξύ 5 και 12 ετών και από 18 έως 24 ετών.

Ο αριθμός αναπαραγωγής (R), ήταν περίπου 1,44.

Η ανάλυση των στοιχείων από τη σχετική έρευνα υποδηλώνει επίσης ενίσχυση της σχέσης μεταξύ των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, η οποία αντικατοπτρίζεται επίσης στα καθημερινά δεδομένα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό.

Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων αυξάνεται, με μέσο όρο επτά ημερών, 7.888 κρούσματα. Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 9.055 κρούσματα την Τετάρτη . Είναι ο υψηλότερος αριθμός από τότε που αναφέρθηκαν 9.985 κρούσματα στις 25 Φεβρουαρίου.

Ο αριθμός των νοσηλειών έχει επίσης αυξηθεί, με 1.177 ασθενείς στο νοσοκομείο από τη Δευτέρα. Ωστόσο, οι ημερήσιοι θάνατοι παραμένουν χαμηλοί, με εβδομαδιαίο μέσο όρο εννέα θανάτων εντός 28 ημερών από το θετικό τεστ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel