Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Συνομιλίες Τζόνσον - Μέρκελ στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα

banner roots

Βρετανία: Συνομιλίες Τζόνσον - Μέρκελ στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα
25.06.2021 | 15:54

Βρετανία: Συνομιλίες Τζόνσον - Μέρκελ στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον στο εξοχικό του στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν την πανδημία και άλλα θέματα, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

“Αυτή θα είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της εμβάθυνσης της σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου-Γερμανίας και της παγκόσμιας αντίδρασης στην πανδημία του κορονοϊού”, ανέφερε εκπρόσωπός του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η κα. Μέρκελ προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι η Ευρώπη πορεύεται πάνω “σε λεπτή επιφάνεια πάγου” καθώς η παραλλαγή Δέλτα του Covid εξαπλώνεται στην ήπειρο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος συνιστά μια πιο συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ και καλεί τα κράτη μέλη να θέτουν στην καραντίνα όλους τους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο ασφαλών χωρών της ΕΕ, λόγω της διασποράς της Δέλτα, αλλά ο κατάλογος αυτός δεν δεσμεύει τα κράτη μέλη.

Εν τω μεταξύ η πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου για τα ταξίδια στο εξωτερικό έχει διευρυνθεί και μετά την χθεσινή αναθεώρηση τώρα συμπεριλαμβάνονται οι Βαλεαρίδες Νήσοι, τα Μπαρμπάντος, οι Βερμούδες, η Μαδέρα και η Μάλτα.

Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες της πράσινης λίστας δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής της τουριστικής βιομηχανίας υπογραμμίζουν ότι οι αλλαγές στο σύστημα του “φωτεινού σηματοδότη” δεν “επαρκούν”, ωστόσο ο υπουργός Μεταφορών επανέλαβε ότι “η κυβέρνηση προσεγγίζει το ζήτημα με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια”.

Συνολικά 111.157 επιβεβαιωμένα, και πιθανότατα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα Covid-19, έχουν πλέον εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Οι λοιμώξεις της μετάλλαξης Δέλτα έχουν αυξηθεί κατά 46% σε μια εβδομάδα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και υπήρξαν 514 περισσότερες εισαγωγές στο νοσοκομείο με αυτή την παραλλαγή.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, οποιοσδήποτε είναι ηλικίας 18 ετών και άνω στην Αγγλία που δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί για πρώτη φορά ενθαρρύνεται να επισκεφθεί ένα από τα εκατοντάδες εμβολιαστικά κέντα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel