Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αγγλία: “Το άσχημο πρόσωπο του ποδοσφαίρου επιστρέφει”

banner roots

Αγγλία: “Το άσχημο πρόσωπο του ποδοσφαίρου επιστρέφει”
13.07.2021 | 14:12

Αγγλία: “Το άσχημο πρόσωπο του ποδοσφαίρου επιστρέφει”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Αμέσως μετά την ήττα της Αγγλίας από την Ιταλία στα πέναλτι για τον τελικό του Euro, οι παίκτες των γηπεδούχων που αστόχησαν από την άσπρη βούλα δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση μέσω των social media. Οι Μπουκαγιό Σάκα, Τζέιντον Σάντσο και Μάρκους Ράσφορντ έγιναν αποδέκτες ρατσιστικών μηνυμάτων από Άγγλους οπαδούς.

“Αυτή η ομάδα της Αγγλίας αξίζει κάθε έπαινο και θα πρέπει να την εγκωμιάζουμε σαν ηρωική, όχι να της συμπεριφερόμαστε ρατσιστικά μέσω από τα social media” έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν κάλεσε τις εταιρείες των social media να αφαιρέσουν τέτοιο περιεχόμενο από τις πλατφόρμες τους. “Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την αηδιαστική διαδικτυακή κακοποίηση, πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι και οι εταιρείες κοινωνικών μέσων πρέπει να δράσουν αμέσως για να αφαιρέσουν και να αποτρέψουν αυτά τα μηνύματα μίσους”.

Και η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) καταδίκασε με πολύ σκληρό τρόπο μέσω ανακοίνωσής της τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (12/07), τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκαν ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας.

Η Mail είναι μια από τις εφημερίδες της Τρίτης που αναδεικνύουν τη “φυλετική κακοποίηση” των τριών ποδοσφαιριστών της Αγγλίας που έχασαν πέναλτι στον τελικό του Euro 2020 της Κυριακής εναντίον της Ιταλίας.

"Το άσχημο πρόσωπο του ποδοσφαίρου επιστρέφει" – ο κύριος τίτλος στην Daily Mirror που με αυτό τον τρόπο συνοψίζει το πρόβλημα. “O ρατσισμός και η βία που αμαύρωσαν τον τελικό έχουν αρρωστήσει το έθνος και έχουν περιορίσει τις πιθανότητες της Αγγλίας να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2030”, γράφει η Daily Mirror.

Ο Guardian, μαζί με κάποιες άλλες εφημερίδες, δημοσιεύει μια φωτογραφία της παραμορφωμένης τοιχογραφίας του Μάρκους Ράσφορντ στο Μάντσεστερ, η οποία έχει πλέον καλυφθεί με μηνύματα υποστήριξης για τον παίκτη.

Η Sun έχει φωτογραφίες και των τριών παικτών που έχασαν τα πέναλτι στο πρωτοσέλιδό της με τον απλό τίτλο: "Σας καλύπτουμε".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel