Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: “Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν είναι χαρούμενο”

the roots web banners 06

Βρετανία: “Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν είναι χαρούμενο”
04.09.2021 | 15:06

Βρετανία: “Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν είναι χαρούμενο”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Μεγάλη είναι η κάλυψη στις βρετανικές εφημερίδες του Σαββάτου για τη διαρροή των μυστικών σχεδίων που περιγράφουν λεπτομερώς τι θα συμβεί όταν πεθάνει η Βασίλισσα.

Αν και επισήμως το παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει, πηγή με γνώση των όσων συμβαίνουν δήλωσε ότι «δεν είναι χαρούμενοι», ενώ άτομα που ασχολούνται με βασιλικά ζητήματα κάνουν λόγο για έλλειψη ηθικής.

Έγγραφα που έχει στην κατοχή του το Politico αποκαλύπτουν βήμα προς βήμα τι θα συμβεί μετά τον θάνατο της Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τα σχέδια, η ημέρα του θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητος θα ονομαστεί «D-Day» με κάθε μέρα στη συνέχεια να οδηγεί στην κηδεία της γνωστή ως «D+1», «D+2» κ.λπ.

Μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, θα πραγματοποιηθεί ένας «καταιγισμός κλήσεων» για να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και ένας αριθμός ανώτερων υπουργών και αξιωματούχων.

Το κοινό θα το μάθει για πρώτη φορά όταν δημοσιοποιηθεί “επίσημη ανακοίνωση” από τον βασιλικό οίκο, σύμφωνα με την “Eπιχείρηση London Bridge”.

Την ίδια μέρα, ο νέος Βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, και στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος στις 6 το απόγευμα.

Η κηδεία της βασίλισσας θα γίνει 10 ημέρες μετά το θάνατο της.

Η Daily Mirror αναρωτιέται, "πώς μπόρεσαν να κάνουν κάτι τέτοιο;", ενώ η Daily Express υπογραμμίζει ότι η αποκάλυψη έδειξε "ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός".

Η Express μάλιστα επιλέγει να μην δημοσιεύσει πολλές από τις λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν σε ένδειξη σεβασμού προς τη βασιλική οικογένεια.

Ο αρθρογράφος τη Express, Λίο Μακίνστρι, χαρακτηρίζει την αποκάλυψη "νέο πύραυλο αναλγησίας" μετά τη δύσκολη χρονιά που είχε να αντιμετωπίσει η Βασίλισσα, σημειώνοντας ότι εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό διαρροών που προέρχονται από τα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το