Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Ενισχυτική δόση και μάσκα για να διασωθούν τα Χριστούγεννα

banner roots

Βρετανία – Κορονοϊός:  Ενισχυτική δόση και μάσκα για να διασωθούν τα Χριστούγεννα
21.10.2021 | 17:45

Βρετανία – Κορονοϊός: Ενισχυτική δόση και μάσκα για να διασωθούν τα Χριστούγεννα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράψει ο Βύρων Καρύδης

Οι μολύνσεις από Covid-19 στη Βρετανία μπορεί να αυξηθούν σε 100.000 την ημέρα, αλλά η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει προς το παρόν το αποκαλούμενο «σχέδιο Β» λήψης μέτρων έκτακτης ανάγκης, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ.

Στο μεταξύ το Λονδίνο προμηθεύτηκε νέες αντι-ιικές θεραπείες για την Covid-19. Το ένα από τα δύο χάπια, σύμφωνα με κλινικές μελέτες, μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου ασθενών με κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, η Ντάουνινγκ Στριτ συνήψε δύο συμφωνίες για την αγορά εκατοντάδων χιλιάδων δόσεων των νέων φαρμάκων για τον κορoνοϊό.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον ένα από τα δύο φάρμακα ελπίζει ότι θα λάβει αδειοδότηση για την χορήγηση του πριν από το χειμώνα.

"Κάνετε την ενισχυτική δόση και να φοράτε μάσκα για να περισώσετε τα Χριστούγεννα" είναι ο τρόπος με τον οποίο η εφημερίδα i συνοψίζει το μήνυμα του υπουργού Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ για την πανδημία και τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Ο Guardian αναφέρει ότι ο κ. Τζάβιντ προτρέπει τους βουλευτές να "ηγηθούν με το παράδειγμα τους" και να φορούν μάσκες σε πολυσύχναστους χώρους. Ωστόσο, η Daily Mirror κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "σέρνει τα πόδια της" όσον αφορά την εφαρμογή του λεγόμενου Σχεδίου Β.

Η Daily Mail επικεντρώνεται στην ανακοίνωση ότι θα διατεθούν αντι - ιικά φάρμακα για τη μείωση του κινδύνου εισαγωγής στο νοσοκομείο λόγω Covid. "Το θαυματουργό χάπι θα μειώσει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο θανάτου από Covid" είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το