Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Covid: Συμφωνίες για την αγορά επιπλέον 114 εκατομμυρίων δόσεων των εμβολίων Pfizer και Moderna

the roots web banners 06

Βρετανία – Covid: Συμφωνίες για την αγορά επιπλέον 114 εκατομμυρίων δόσεων των εμβολίων Pfizer και Moderna
02.12.2021 | 13:58

Βρετανία – Covid: Συμφωνίες για την αγορά επιπλέον 114 εκατομμυρίων δόσεων των εμβολίων Pfizer και Moderna

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υπέγραψε συμφωνίες για την αγορά 114 εκατομμυρίων περισσότερων δόσεων των εμβολίων Pfizer και Moderna που θα χρησιμοποιηθούν το 2022 και το 2023.

Στο μεταξύ ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε στο BBC ότι ο εμβολιασμός σε ετήσια βάση "είναι πιθανό να χρειαστεί" για να διατηρηθούν υψηλά επίπεδα προστασίας.

Παράλληλα, όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις με τον Covid, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ υποστήριξαν ότι ανακάλυψαν την αιτία για τη δημιουργία σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων στο αίμα μετά τη χρήση του εμβολίου της Οξφόρδης-AZ.

Στο κυβερνητικό επίπεδο, η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, Τιρίζ Κόφι (Therese Coffey), συνέστησε να αποφεύγονται οι ασπασμοί με ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε την περίοδο των εορτών.

Την Τετάρτη, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε άλλα 48.374 κρούσματα κορονοϊού και άλλους 171 θανάτους εντός 28 ημερών από θετικό τεστ Covid.

Η Daily Telegraph είναι μεταξύ των εφημερίδων που αναφέρουν ότι οι νέες συμφωνίες με τη Moderna και την Pfizer θα επιτρέψουν “ακόμη δύο γύρους εμβολιασμών με τις ενισχυτικές δόσεις”.

Οι Times θεωρούν ότι οι συμφωνίες έγιναν “εσπευσμένα” και τοποθετούν το πιθανό κόστος για περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις στο επίπεδο των 2 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ο Guardian έχει μια προειδοποίηση σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο για τους ασθενείς εάν οι GPs επικεντρωθούν στην τελευταία προσπάθεια για τη διεύρυνση του εμβολιασμού με την τρίτη ενισχυτική δόση. Η εφημερίδα αναφέρει ότι διεξάγονται συνομιλίες για να επιτραπεί στους οικογενειακούς γιατρούς να σταματήσουν την τακτική παρακολούθηση εκατομμυρίων ανθρώπων με υποκείμενα προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η εφημερίδα i προσθέτει ότι οι επιστήμονες που ειδικεύονται στα εμβόλια είναι έτοιμοι να λάβουν μια απόφαση, μέχρι τα Χριστούγεννα, για το αν θα δώσουν το πράσινο φως για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας από 5 α πέντε έως 11 ετών.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το