Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Απολύσεις 500 εργαζομένων στο ΙΚΑ, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου

banner roots

Απολύσεις 500 εργαζομένων στο ΙΚΑ, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου
15.11.2012 | 13:36

Απολύσεις 500 εργαζομένων στο ΙΚΑ, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Όμως, την επίμαχη περίοδο για την ΑΤΕ είχε δρομολογηθεί η διαδικασία της αποκρατικοποίησής της, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υλοποιηθούν οι προσλήψεις.



Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, με το Ν. 3899/2010 οι επιτυχόντες για πρόσληψη στην ΑΤΕ μετατέθηκαν και προσελήφθησαν στο ΙΚΑ, όπου υπήρχε άμεση ανάγκη προσωπικού, για τη λειτουργία του πρώτου κρατικού ασφαλιστικού ιδρύματος τη χώρας.

Όμως, αυτό είχε ως συνέπεια να παραμείνουν εκτός του ΙΚΑ αντίστοιχος περίπου αριθμός προσώπων που είχαν ήδη πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για πρόσληψη προσωπικού στο ασφαλιστικό ίδρυμα.

Οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό, που αφορούσε το ΙΚΑ, οι οποίοι, όμως, ουδέποτε προσλήφθηκαν στο ασφαλιστικό ίδρυμα, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι ο Ν. 3899/2010 που προβλέπει τη μετάταξη των 500 από την ΑΤΕ στο ΙΚΑ, είναι αντισυνταγματικός.

Και αυτό, γιατί ο νόμος αυτός παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, ενώ παράλληλα έκριναν οι δικαστές ότι δεν υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για το διορισμό των 500 επιτυχόντων στο ΙΚΑ.

Ο δικηγόρος, Φώτης Χατζηφώτης, που χειρίστηκε την υπόθεση ως συνήγορος τού ΙΚΑ, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου ελέγχονται ως προς την ορθότητά τους αμετάκλητα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο είναι το κατ’ εξοχήν αρμόδιο δικαστήριο σε ζητήματα αντισυνταγματικότητας νόμων».

Επισήμανε ακόμη ο κ. Χατζηφώτης, ότι «λόγοι δημοσίου συμφέροντος, κυρίως σε ότι αφορά στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ, επιβάλλουν την παραμονή των υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους, καθόσον οι εργαζόμενοι αυτοί δεν αντικαθίστανται, πολύ περισσότερο μάλιστα, καθώς υφίστανται αυτονόητα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα για εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι αν και επιτυχόντες τού ΑΣΕΠ, για δεύτερη φορά μετά τη μη απορρόφησή τους από την ΑΤΕ, ταλαιπωρούνται, χωρίς καμία ευθύνη τους».
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel