Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σεξ και ίντερνετ στις φυλακές

banner roots

Σεξ και ίντερνετ στις φυλακές
15.11.2012 | 23:05

Σεξ και ίντερνετ στις φυλακές

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

 Τη δυνατότητα να συνευρίσκονται οι κρατούμενοι των φυλακών με τους συζύγους - συντρόφους τους και τους συγγενείς πρώτου βαθμού σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντός των καταστημάτων κράτησης, προβλέπει ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας που έδωσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσίασε σήμερα το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, ο οποίος είναι προσαρμοσμένος στις σύγχρονες ανάγκες και εξελίξεις.

Ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας που συντάχθηκε από νομοπαρασκευαστική Επιτροπή υπό την προεδρία του πανεπιστημιακού καθηγητή Γ. Πανούση, τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση.

Αναλυτικότερα, ο νέος Κώδικας προβλέπει τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο των κρατουμένων, για εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς λόγους, ενώ διευρύνεται η ημιελεύθερη διαβίωση και η τμηματική έκτιση των ποινών. Έτσι κατά την ημιελεύθερη διαβίωση οι κρατούμενοι θα μπορούν να διανυκτερεύουν και εκτός φυλακών.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναζητήσει τη συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακόμη, στον ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής λόγω εργασίας εντός των φυλακών, προστίθεται και η περίπτωση επιτυχούς αποφοίτησης από ολοκληρωμένο σύνολο σπουδών.

Επίσης, καθορίζεται ο αριθμός των κρατουμένων που επιτρέπεται ανά τετραγωνικό μέτρο. Εξάλλου, παρέχεται η δυνατότητα στο Συνήγορο του Πολίτη να διενεργεί τακτικούς και έκτακτους ελέγχους, όπως και αυτοψίες στις φυλακές, ενώ δίδεται η δυνατότητα επισκέψεων στα αρμόδια όργανα της Βουλής, την Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του Ανθρώπου, την Επάνοδο, και τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Τέλος, ο Ρουπακιώτης τόνισε ότι αναμένει τις προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής για το λεγόμενο «βραχιολάκι» που θα δίνει τη δυνατότητα να τοποθετείται στους υπόδικους ή καταδίκους κατά το χρόνο των αδειών που θα λαμβάνουν ή κατά την ημιελεύθερη διαβίωσή τους.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel