Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Έγινε γνωστό το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004
pame boreio aigaio

Έγινε γνωστό το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004
20.11.2012 | 02:26

Έγινε γνωστό το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

 Σε 8,486 δισ. ευρώ ανήλθε το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Τα στοιχεία για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και για τα αποτελέσματα των διαχειριστικών ελέγχων, αν έγιναν, είχαν ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, στο ποσό των 8.486.000.000 ευρώ συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο όσο και οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004».

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι αποτελεί κοινή πίστη πως τα ιλιγγιώδη ποσά που δαπανήθηκαν για τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004 έχουν σχέση με την εκτόξευση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος.

Τη δική του απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα έχει δώσει και ο υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος ενημερώνει ότι οι δαπάνες που έγιναν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Παράλληλα, ανέφερε πως μόνο για τη φύλαξη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έως τις αρχές του 2007 δαπανήθηκαν περίπου 5 εκατ. ευρώ, ενώ για τη συντήρησή τους έχουν δαπανηθεί 28,7 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή:iefimerida.gr

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018