Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πόσο θα κοστίσουν οι εθνικές εκλογές
achilladelis
Πόσο θα κοστίσουν οι εθνικές εκλογές
12.01.2015 | 08:54

Πόσο θα κοστίσουν οι εθνικές εκλογές

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Έκκληση για περιορισμό των εξόδων προς το υπουργείο Εσωτερικών ενόψει της προσφυγής στις κάλπες στις 25 Ιανουαρίου απηύθυνε το ΥΠΟΙΚ, ενώ όπως αναφέρει η Καθημερινή για τη διεξαγωγή των εκλογών εγκρίθηκε κονδύλι 45 εκατ.ευρώ.

Αν και δεν έχει καταρτιστεί ακριβής προϋπολογισμός εκλογών, στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών εκτιμούν ότι τα έξοδα θα προσεγγίσουν εκείνα των εκλογών του Μαΐου του 2012 (42,7 εκατ. ευρώ), μειωμένα κατά 10%, καθώς θα είναι λιγότερα τα εκλογικά τμήματα και κατά συνέπεια οι εκλογικοί αντιπρόσωποι, ενώ δεν θα χρειαστεί να προμηθευτεί το υπουργείο κάλπες (είχαν κοστίσει 3,2 εκατ.) και παραβάν (1,5 εκατ).

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην γίνει καμπάνια γνωστοποίησης των εκλογών, η οποία είχε κοστίσει 1,3 εκατομμύρια.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που θα δαπανηθεί αφορά τις εκλογικές αποζημιώσεις των υπαλλήλων (το 2012 ήταν 24 εκατ.) και των δικαστικών αντιπροσώπων (38 εκατ.).

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018