Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Σκέτη τρέλα! Στην Ελλάδα κρύβουν τα χρήματα στο μπάνιο ή στον κήπο»

banner roots

«Σκέτη τρέλα! Στην Ελλάδα κρύβουν τα χρήματα στο μπάνιο ή στον κήπο»
04.02.2015 | 14:57

«Σκέτη τρέλα! Στην Ελλάδα κρύβουν τα χρήματα στο μπάνιο ή στον κήπο»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Την οικονομική ανασφάλεια των Ελλήνων που σπεύδουν να σηκώσουν τις καταθέσεις του και θάβουν τα χρήματα στον κήπο, τα κρύβουν πίσω από τα πλακάκια του μπάνιου ή και σε άλλα απίθανα μέρη, σχολιάζει σε άρθρο του, το Bloomberg.

Επικαλούμενο μαρτυρίες του οδηγού ταξί, Γιώργου Καραβελα, ο οποίος έχει γίνει αυτήκοος μάρτυρας δεκάδων τέτοιων απεγνωσμένων κινήσεων, το Bloomberg αναπαράγει την ιστορία ενός πελάτη του οδηγού ταξί που μιλούσε στο κινητό, λέγοντας σε κάποιον ότι τράβηξε 25.000 ευρώ από την τράπεζα, τα πήρε σπίτι, ξεκόλλησε ένα πλακάκι στο μπάνιο και έκρυψε εκεί τα χρήματα.

Άλλος έφτιαξε ένα πρόχειρο «χρηματοκιβώτιο» πίσω από το αιρ-κοντίσιον στο μπαλκόνι, ενώ κάποιος τρίτος πήρε τα χρήματα στο χωριό και τα έθαψε στον κήπο.

Ο Γ. Καραβελας, πατέρας δυο παιδιών, δηλώνει ότι συμπάσχει με τους πελάτες του, αλλά ο ίδιος δεν έχει και τόσες πολλές καταθέσεις, ώστε να ανησυχεί:

«Δεν έχω καταθέσεις. Έχω γύρω στα 1.000-2.000 ευρώ στην τράπεζα και αυτά είναι για τα παιδιά μου» τονίζει.

Η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες μπορεί να ξεπέρασε και τα 15 δισ. ευρώ λόγω των πρόωρων εκλογών που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι όσο παρατείνονται οι συνομιλίες της κυβέρνησης με τους δανειστές χωρίς να υπάρχει κάποιο απτό αποτέλεσμα, δεν αποκλείεται να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στις καταθέσεις, αφού το κλίμα αβεβαιότητας δημιουργεί νευρικότητα.

«Στις ελληνικές καταθέσεις δεν έχουμε bank run, αλλά bank marathon» δηλώνει ο Ανδρέας Κούτρας, της Touch Capital Markets Ltd. στο Λονδίνο που μίλησε στο Bloomberg.

 

Πηγή: ethnos.gr  (το άρθρο του Bloomberg υπογράφεται από την Μαρία Πετράκη)

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το