Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Από το εξωτερικό το 23% του τζίρου στα τρόφιμα
afoi poriazi
Από το εξωτερικό το 23% του τζίρου στα τρόφιμα
10.12.2012 | 02:57

Από το εξωτερικό το 23% του τζίρου στα τρόφιμα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων την τελευταία τριετία «τρέχουν» με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 20%, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αναζητούν διέξοδο στις ξένες αγορές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο τζίρος από τις εξαγωγές τροφίμων υπερβαίνει ετησίως τα 3 δισ. ευρώ, αντιστοιχώντας στο 23% του συνολικού τζίρου που πραγματοποιούν οι ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων.

Το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η δραστηριοποίηση στις ξένες αγορές μοιάζει με μονόδρομο για τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες μετρούν απώλειες στην εγχώρια αγορά.

Σε ορισμένες κατηγορίες τροφίμων η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων στον κόσμο. Αποτελεί π.χ. τη Νο1 χώρα παγκοσμίως στην εξαγωγή κομπόστας ροδάκινου και τον μεγαλύτερο εξαγωγέα σε τσιπούρα και λαβράκι, ενώ σημαντικά μερίδια διεκδικούν πλέον στις ξένες αγορές το ελληνικό γιαούρτι, η φέτα, μπίρες, αναψυκτικά, αλλά και ορισμένα προϊόντα ντελικατέσεν.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018