Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δική του επιχείρηση θέλει το 50% των Ελλήνων παρά την κρίση

banner roots

Δική του επιχείρηση θέλει το 50% των Ελλήνων παρά την κρίση
10.01.2013 | 02:09

Δική του επιχείρηση θέλει το 50% των Ελλήνων παρά την κρίση

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

  Παρά την κρίση, το 50% των Ελλήνων και το 58% των Λιθουανών, επιθυμούν να έχουν τη δική τους επιχείρηση και να μην είναι υπάλληλοι σε κάποια εταιρεία ή δημόσιο οργανισμό, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η τάση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα παρατηρούνται σε γενικές γραμμές στην πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ, όπου λόγω της οικονομικής κρίσης και των περιορισμένων επιχειρηματικών προοπτικών, το 2012 διαπιστώνεται μείωση-σε σχέση με το 2009- του ποσοστού των πολιτών που επιθυμούν να έχουν δική τους επιχείρηση, από 45% σε 37%.

Στην ΕΕ, εκτός από τους Έλληνες και τους Λιθουανούς, προτίμηση στην επιχειρηματικότητα εκφράζουν επίσης οι Πορτογάλοι, οι Ρουμάνοι, οι Λετονοί και οι Βούλγαροι, με ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 48- 49%. Στον αντίποδα, η αυτοαπασχόληση είναι λιγότερο δημοφιλής στη Σουηδία (22%), τη Φινλανδία (24%), τη Δανία και τη Σλοβενία (από 28%), όπου οι περισσότεροι πολίτες, σε ποσοστά άνω του 70%, προτιμούν να είναι υπάλληλοι.

Γενικά στην ΕΕ, οι άνδρες και οι νέοι είναι αυτοί που προτιμούν να αυτοαπασχολούνται παρά να είναι υπάλληλοι, κάτι το οποίο επιθυμούν περισσότερο οι γυναίκες και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Σε ό,τι αφορά στα βασικά εμπόδια για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων αναφέρει τον κίνδυνο πτώχευσης της εταιρείας (παρόμοια άποψη διατυπώνει το 43% των ερωτηθέντων).

Ειδικά οι Έλληνες, σε ποσοστό 96%, υπογραμμίζουν την έλλειψη πόρων, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι το 77% των συμπολιτών μας επισημαίνει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, όταν στην Ολλανδία για παράδειγμα το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 20%.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel