Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Καμία μείωση του κατώτατου μισθού, ούτε κατάργηση 13ου-14ου, ξεκαθαρίζει ο Γ.Βρούτσης
Καμία μείωση του κατώτατου μισθού, ούτε κατάργηση 13ου-14ου, ξεκαθαρίζει ο Γ.Βρούτσης
06.08.2013 | 11:30

Καμία μείωση του κατώτατου μισθού, ούτε κατάργηση 13ου-14ου, ξεκαθαρίζει ο Γ.Βρούτσης

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Δεν τίθεται κανένα ζήτημα μείωσης του κατώτατου μισθού μέχρι το 2016, ούτε και κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.'


Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ANT1 o κ. Βρούτσης είπε δεν τέθηκε ποτέ από την τρόικα θέμα κατάργησης των συγκεκριμένων επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα.

Σε ερώτηση για τη διαφορά που παρατηρείται μεταξύ της «Εργάνης» που δείχνει θετικό ισοζύγιο στη σχέση προσλήψεων/απολύσεων και της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνει αύξηση της ανεργίας, ο κ. Βρούτσης είπε ότι και τα δύο εργαλεία είναι συμβατά, εξηγώντας:

«Η αύξηση της ανεργίας οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότερα άτομα δηλώνουν την πρόθεσή τους να μπουν στην αγορά εργασίας, άρα διευρύνεται ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν εργασία».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης συντάξεων, αλλά υπογράμμισε ότι το Ασφαλιστικό χρειάζεται «διορθωτικές αλλαγές», που δεν επηρεάζουν το ύψος των συντάξεων.

Αναφερόμενος στην αδήλωτη εργασία, είπε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν. «Οι εργοδότες πρέπει να καταλάβουν ότι με την αδήλωτη εργασία πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται, γιατί οι συνέπειες γυρίζουν στους ίδιους» σημείωσε. 

Τέλος, για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ο κ. Βρούτσης είπε ότι θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο για περίπου 100 χιλιάδες δικαιούχους.

Πηγή: in.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel